Hlavní obsah

Pražské koupaliště Petynka prošlo rekonstrukcí za 30 milionů. Teď se znovu otevírá

Novinky, Kristýna Léblová, dul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zrekonstruované koupaliště Petynka v pražských Střešovicích se od pátku znovu otevírá návštěvníkům. Kromě opraveného bazénu se lidé mohou těšit i na nový dojezdový bazén k tobogánu či brodítka. Nové podoby se dočkaly sprchy a šatny. Ke znovuotevření mělo dojít už v červnu, rekonstrukci však zbrzdila koronavirová opatření. Ještě před otevřením na místě natáčel štáb Novinek.

Pražské koupaliště Petynka se po rekonstrukci za 30 milionů znovu otevírá návštěvníkůmVideo: Novinky

 
Článek

Velkou rekonstrukcí prošel místní padesátimetrový bazén, který má novou nerezovou vanu. „Stará fólie, která už byla za svou životností, se musela dát celá pryč. Poté se muselo vybetonovat celé dno a obložení bazénu a udělal se tam nový betonový základ. Na to se položily nerezové pásy, které byly dovezeny ze severní Itálie,“ popsal vedoucí areálu Ondřej Renský.

Rozmarné léto vymetlo koupaliště

Domácí

Rekonstrukce probíhala od února. Podle původních plánů měla skončit dřív, ale kvůli nouzovému stavu se o měsíc protáhla. Stavebníci museli čekat na znovuotevření hranic, jelikož část materiálu na rekonstrukci cestovala ze severní Itálie.

„Opravovalo se také veškeré okolí bazénu, dlažba. Vidíte tu nové lavičky, opalovací plato a spoustu dalších věcí, jako jsou brodítka či dojezdový bazén k tobogánu,“ uvedl Renský.

Velkých změn doznalo i zázemí areálu včetně šaten a sprch. „Pořídili jsme kompletně novou dlažbu, sanitu i obklady,“ dodal.

Foto: Novinky

Revitalizace se dočkalo i zázemí areálu.

Celková cena rekonstrukce se vyšplhala na 30 milionů korun. Podle Renského se to do ceny vstupného alespoň prozatím nepromítne. „Pro letošní rok jsme vstupné nezdražovali. Celodenní vstup stojí 160 korun. Zajímavostí je, že senioři z Prahy 6, kterým je nad 70 let, mají vstup do areálu zdarma,“ poznamenal.

Foto: Novinky

Veřejnost si bude moci zaplavat už v pátek 17. července.

Pro návštěvníky se areál Petynky znovu otevírá od pátku 17. července od sedmi hodin. Koupaliště nicméně upozorňuje, že podle současných nařízení vlády je provoz areálu omezen a může tam být naráz nejvýš 1000 lidí. Doporučuje tak lidem před návštěvou zkontrolovat aktuální počet návštěvníků na webových stránkách areálu.

Do zoo i na koupaliště bez omezení, za sportem do uzavřených sektorů

Domácí

Stavba koupaliště Petynka začala v roce 1989 a dokončena byla v roce 2000. Už o čtyři roky později prošlo první velkou přestavbou a generální opravou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám