Hlavní obsah

Do zoo i na koupaliště bez omezení, za sportem do uzavřených sektorů

Novinky, jas

Od příštího týdne se změní počty osob, kdy se bude moci účastnit hromadných akcí až 1000 osob. Bez omezení budou moci otevřít muzea, hrady, zámky, ale též koupaliště, bazény či zoologické zahrady. Ve čtvrtek to na tiskové konferenci oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V galeriích, muzeích a dalších institucích přestanou platit limity návštěvnosti, požadavek 10 metrů čtverečních na osobu i povinné rozestupy mezi lidmi.

Od příštího týdne se budou moci konat rovněž veletrhy. Na jednom místě bude moci být ve stejný čas nejvýše 5000 osob. Stejné limity budou platit i pro sportovní utkání.

Roušky odložíme od července

Domácí

„V případě větších akcí je nezbytné rozdělit návštěvníky do sektorů,” osvětlil epidemiolog Rastislav Maďar. Sektory, vzdálené od sebe nejméně čtyři metry, budou rozděleny po maximálně 1000 lidech a může jich být nejvýše pět. Každý sektor bude muset mít vlastní vstup, sociální zařízení, případně občerstvení a lidé z různých sektorů by se neměli potkávat. K oddělení sektorů postačí podle Maďara přenosné oplocení.

Na stadionech budou muset fanoušci sedět ob jednu řadu a pouze na každé druhé sedačce.

Hospody a bary mohou mít od července otevřeno i v noci. Otazník ale visí nad Prahou

Ekonomika

Od září by se mohl počet sektorů zvýšit na 10, což by umožnilo pořádat akce až pro 10 000 osob. Vše bude podmíněno vývojem epidemiologické situace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám