Hlavní obsah

Poslanci se do vyšetřování čachrů při očkování nehrnou

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nápad šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové zřídit sněmovní vyšetřovací komisi, která by se zabývala čachrováním během očkování proti covidu, Nápad šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové zřídit sněmovní vyšetřovací komisi, která by se zabývala čachrováním během očkování proti covidu, se nesetkal s pochopením u zástupců dalších parlamentních stran. se nesetkal s pochopením u zástupců dalších parlamentních stran.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Očkování seniorů starších 80 let ve fakultní nemocnici v Olomouci

Článek

Podle jejich vyjádření pro Právo bude poslankyně mít problém dát dohromady 40 podpisů, které jsou podmínkou, aby se tento bod vůbec dostal na program Sněmovny.

Odmítavě se vyjádřily vládní strany a STAN. ODS již v sobotu vyzvala ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), aby předložil výkaz dosavadní distribuce vakcín. Podle místopředsedy strany Martina Kupky je to „vážný požadavek, který by měla vláda vyslyšet“. K návrhu na vznik komise poznamenal, že doufá, že na to vůbec nebude muset dojít.

Zdravotní ústav nedostal vakcíny pro sebe, ale pro ohrožené skupiny. Šéf rezignoval

Domácí

„Opravdu nevím, k čemu by taková vyšetřovací komise byla a k čemu by kolegové poslanci mohli přispět,“ reagoval šéf klubu ANO Jaroslav Faltýnek.

Podle předsedy klubu ČSSD Jana Chvojky má čachrování s očkováním řešit především vláda, která má nastavit jasná pravidla a dohled nad jejich dodržováním. Vyšetřovací komise se podle něho má zabývat vyšetřováním případných systémových pochybení, nikoli šetřením jednotlivostí.

„Pokud by došlo k porušení zákona, má se věcí zabývat policie,“ podotkl. Myslím, že to je tak na interpelaci, nikoli na vyšetřovací komisi,“ soudí předseda KSČM Vojtěch Filip a dodal, že se klub poradí.

Gazdík: Není to dobrý nápad

Podle Petra Gazdíka (STAN) by taková komise jen zvýšila nedůvěru lidí k očkování. „Její zřízení nevidím jako dobrý nápad,“ prohlásil s tím, že v tuto chvíli je pro hejtmany, zastupitele a starosty důležité, aby systém začal fungovat.

Také piráti podle své místopředsedkyně Olgy Richterové soudí, že nyní je nezbytné zvládnout akutní fázi pandemie. K potřebě vyšetřovací komise dodala, že „do budoucna to je potřeba“.

Karlovarský kraj nemá vakcíny na očkování seniorů ani zdravotníků

Domácí

Lidovci a SPD se chtějí nejdřív seznámit s tím, co by měla komise vůbec řešit.

Vyšetřovací komisi navrhovala šéfka TOP 09 již loni na jaře. Tehdy se měli poslanci zabývat, jak tvrdila opozice, neprůhlednými nebo předraženými nákupy ochranných pomůcek. Sněmovna její zřízení odmítla hlasy vládních stran, komunistů a části okamurovců. Poslanci podpořili pouze vznik dočasné komise pro hodnocení účinnosti vládní pomoci v rámci pandemie. Ta se zatím sešla jen dvakrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám