Hlavní obsah

Piráti, ODS a STAN chtějí řešit protikorupční zákony. Svolají mimořádnou schůzi

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Piráti, ODS a Starostové a nezávislí chtějí řešit na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny protikorupční návrhy, které Česku doporučuje přijmout protikorupční skupina Rady Evropy (GRECO). V úterý to na tiskové konferenci sdělil pirátský poslanec Jakub Michálek.

Foto: Petr Horník, Právo

Jednací sál Sněmovny

Článek

„Mezivládní organizace GRECO upozorňuje, že Česká republika si vede nejhůře ze všech států ohledně protikorupčních opatření,” zdůvodnil konání mimořádné schůze Michálek.

Vláda zamázla mimořádnou schůzi Sněmovny. Opoziční show, glosoval Hamáček

Domácí

Ta by se podle něj mohla konat na konci října, konkrétně v týdnu mezi 19. a 23.

„Projednával by se protikorupční balíček, zejména tisky, které doporučuje GRECO. Nezávislost státního zastupitelství, otevřená výběrová řízení, ochrana oznamovatelů, informace týkající se konečných vlastníků a problematika střetu zájmů,” shrnul Michálek.

Podle něho s tím už předběžně souhlasil také předseda dolní komory Radek Vondráček.

Lobbování ve Sněmovně je problém, sám jsem se těžko orientoval, říká Vondráček

Domácí

Vondráček se už dříve nechal slyšet, že by chtěl, aby se protikorupční zákony projednávaly přednostně, aby se to stihlo ještě do konce funkčního období této Sněmovny, které vyprší v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám