Hlavní obsah

Otevírání restaurací se neurychlí. Vláda chce počkat na vývoj situace, oznámil Prymula

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevírání restaurací se zatím neurychlí. Po jednání vlády to oznámil náměstek zdravotnictví Roman Prymula. Zatím tak stále platí otevření zahrádek 11. května a otevření vnitřních provozů až 25. května.

Foto: Novinky

Zavřená restaurace Lokál na pražských Vinohradech. Ilustrační foto

Článek

„Jednali jsme o tom a názor nebyl pouze epidemiologů, ale byl konsenzuální v tom, že chceme vyhodnotit stávající situaci. Budeme mít druhou etapu 11. května, kde je plánováno otevření zahrádek. Zatím je plán takovýto a nepochybně na konci příštího týdne budeme diskutovat, jestli situace zůstává klidná a pak je možné to ještě zrychlit,” řekl na tiskové konferenci náměstek zdravotnictví Roman Prymula.

Dodal, že vláda chce mít oněch 14 dnů jako prostor pro vyhodnocení mezi jednotlivým uvolňováním. Od pondělka došlo například k otevření provozoven o rozloze do 2500 m2.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Harmonogram uvolnění podnikatelských a dalších činností

Co se restaurací týče, tak v další vlně na 11. května připadá otevření zahrádek, a až 25. května poté otevření celých restaurací, barů, hospůdek, vináren a kaváren.

Restaurace a hospody by mohly otevřít dříve. Babiš je pro

Ekonomika

O dřívějším otevření mluvil o víkendu ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD). Pro zrychlení se před jednáním vlády vyjádřil i premiér Andrej Babiš (ANO). Vláda by se k případné změně měla vrátit koncem příštího týdne, tedy 7. května.

Foto: Novinky

Rozvolňování opatření v Evropě

Reklama

Výběr článků

Načítám