Hlavní obsah

Od Volného se kvůli zneužití neschopenky distancuje už i „jeho“ strana. Ta změní název

– Praha

Předsedkyně Volného bloku Jana Volfová vydala v úterý prohlášení, ve kterém si distancuje od zneužívání sociálních dávek. Reaguje tím na zprávy, podle kterých bývalý poslanec Lubomír Volný po prohře ve volbách nastoupil na neschopenku. Přitom se ale nadále účastnil demonstrací. Volfová v prohlášení také uvedla, že zahájila kroky pro změnu názvu strany.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lubomír Volný

Článek

„Distancujeme se a odsuzujeme všechny formy a způsoby zneužívání sociálních dávek. Takové jednání považujeme obecně za zavrženíhodné a za neslučitelné s principy a idejemi naší strany,“ uvedla v prohlášení Volfová.

Současně také zahájila kroky, které povedou k návratu tradičního názvu strany a „odpojení se od všeho, co stranu jakýmkoliv způsobem spojuje s podle nich zdiskreditovanou značkou Volný blok.“

Volný šel ze Sněmovny rovnou na neschopenku, demonstruje ale vesele dál

Domácí

Konkrétně zmínila název strany, logo či další grafické symboly. Před přejmenováním se strana jmenovala Česká Suverenita.

„Zároveň podávám podnět ke Smírčí komisi strany ve věci šíření pomluv a veřejného křivého obvinění mé osoby za údajné oznámení médiím o zneužívání sociálních dávek Lubomírem Volným,“ dodává Volfová v prohlášení.

Předsedkyně Volného bloku tím reaguje na zprávy, podle kterých měl Volný nastoupit krátce pro prohraných volbách, kdy se nedostal do Sněmovny, na nemocenskou. Tu měl pobírat i v době, kdy se aktivně účastnil demonstrací proti povinnému očkování. Upozornil na to iRozhlas. A krátce na to Volný nemocenskou ukončil.

Pokuta Volnému 3000 korun

Domácí

Na prohlášení reagoval již na svých stránkách sám Volný. Prohlášení označil za „zbytečně komplikovanou a krvavou kapitulaci Jany Volfové“ a své fanoušky, kteří stejnojmenné straně daly ve volbách 1,33 % hlasů, ubezpečil, že nekončí.

Volný je známý pro svoje vystoupení v Poslanecké sněmovně v minulém volební období. „Proslavil“ se například flákancem mířeným na tehdejšího místopředsedu dolní komory Tomáše Hanzela (ČSSD). U předsednického pultíku se také porval.

Reklama

Výběr článků

Načítám