Hlavní obsah

Volný šel ze Sněmovny rovnou na neschopenku, demonstruje ale vesele dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý poslanec Lubomír Volný (Volný blok) je v dlouhodobé pracovní neschopnosti. Ve stavu nemocných se ocitl nedlouho po říjnových volbách do Sněmovny, v nichž jeho uskupení neuspělo, když dostalo 1,33 procenta hlasů. Volný tak pobírá nemocenskou, která je vypočítána z poslaneckého platu. Nadále se však účastní demonstrací.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Exposlanec Lubomír Volný na archivním snímku

Článek

Ani stav pracovní neschopnosti někdejšímu poslanci, který v minulém období zaujal především svými excesy ve Sněmovně, kdy odmítal nošení roušek a kvůli potyčce musel být z jednacího sálu vyveden, nebrání, aby navštěvoval shromáždění brojící proti povinnému očkování v souvislosti s epidemií koronaviru.

Na případ upozornil ve čtvrtek server iRozhlas, podle něhož je exposlanec na nemocenské od 19. října. To potvrdil i šéf tiskového odboru Sněmovny Roman Žamboch.

Poslanci se porvali u předsednického pultíku

Domácí

Volný svůj zdravotní stav nekomentuje a problém nevidí ani v tom, že opakovaně vystoupil na demonstracích, které se loni před koncem roku konaly na různých místech ČR.

„Mám vycházky a také mám právo si zajistit takovou zdravotní péči, kterou považuji já osobně jako pacient za pro mě vhodnou,“ citoval server Volného.

Česká správa sociálního zabezpečení odmítla konkrétní případ komentovat. Obecně lze konstatovat, že kontroly dodržování léčebného režimu mohou její pracovníci provádět z vlastního podnětu nebo z podnětu ošetřujícího lékaře, případně zaměstnavatele, a to i opakovaně.

Volného a Roznera za jejich výroky opět stíhá policie. Už je nechrání imunita

Domácí

Člověk v pracovní neschopnosti má povinnost zdržovat se v místě nahlášeného pobytu a dodržovat rozsah a dobu povolených vycházek, které určuje lékař. Nejvýše se může jednat o šest hodin denně. Při porušení léčebného režimu může dojít ke krácení či odnětí nemocenské.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám