Hlavní obsah

O víkendu zaútočíme, ohlásil šéf hasičů plány s požárem

– Lány

Hasiči budou chtít v Českém Švýcarsku o víkendu přejít z požární obrany do útoku. Stáhnou tam proto další hasiče z Česka. Informoval o tom v pátek odpoledne šéf Hasičského záchranného sboru (HZS) Vladimír Vlček.

Foto: Twitter mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka

Šéf hasičů Vladimír Vlček se v Lánech setkal s prezidentem Milošem Zemanem kvůli rozsáhlému požáru v Českém Švýcarsku.

Článek

Vlček o plánech na víkend informoval novináře v Lánech po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem, který mu děkoval za nasazení při rozsáhlém požáru v Českém Švýcarsku.

S očekávaným víkendovým deštěm chtějí podle Vlčka hasiči připravit „frontální útok“, během kterého začnou rozsah zasaženého území zmenšovat.

Chystají se proto povolat další síly z celého Česka. Do akce by se mohlo přidat k nynějším zhruba 400 hasičům dalších padesát jednotek, což je asi 250 lidí.

Požár vypukl minulý týden v neděli a dosud se rozšířil na plochu bezmála 1200 hektarů.

Švédská letadla vyrazila hasit České Švýcarsko, nahradila italské stroje

Domácí

Šéf HZS hlavu státu informoval o současné situaci v národním parku České Švýcarsko, prezident se podle něj zajímal o postup hasebních prací i o nasazení sil a prostředků.

Vlček řekl, že Zeman vyjádřil poděkování profesionálním i dobrovolným hasičům, ale i dalším složkám včetně policistů, armády, zdravotníků nebo lesní správě. Zmínil i pomoc ze zahraničí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám