Hlavní obsah

Policie vyšetřuje jednoho člověka kvůli používání dronu nad Českým Švýcarskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Policie ve čtvrtek potvrdila, že prověřuje jednoho člověka, který se pokusil natáčet z dronu nad Českým Švýcarskem. Létání s drony je tam již několik dní přísně zakázáno.

Následky rozsáhlého požáru v Českém ŠvýcarskuVideo: Jakub Bartosz, Novinky

 
Článek

„Nad národním parkem je obecně zákaz používání dronů. On se ale mohl dopustit obecného ohrožení z nedbalosti, protože tu dron používal v době, kdy tu létaly vrtulníky, podílející se na hašení požáru,“ uvedl Daniel Vítek z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

Ve čtvrtek ráno byl kvůli husté bílé mlze z kouře od požáru v Hřensku dočasně zastavený letecký provoz nad požárem. Situace se ale pak změnila. Ranní zakouření se už hodně rozptýlilo.

Letecké záběry na Pravčickou bránu. Požár ustála

Krimi

Příčinami vzniku požáru v Českém Švýcarsku se už intenzivně začali zabývat policisté. Na místech ohnisek požárů chtějí nasadit služební psy, vycvičené k vyhledávání urychlovačů hoření.

Podle Vítka ale musí policisté zatím čekat, až se budou moci společně s vyšetřovateli hasičů do míst požáru podívat. Mimoto je také zajímají svědecké výpovědi. „Konkrétně to, kdo a kdy poprvé viděl, že k požáru došlo, svědectví z míst, kde byla na počátku největší intenzita hoření, a z hlediska kriminalistického i to, kde přesně ke vzniku požáru došlo,“ uvedl Vítek.

Likvidace požáru v Hřensku a okolíVideo: Jakub Bartosz, Novinky

Hasiči do dnešního rána museli osm mužů ze svých řad nechat ošetřit. „Mají drobná zranění nebo byli vysílení. Jinak nic extra vážného,“ řekl Roman Vyskočil, ředitel HZS Ústeckého kraje. „Hasiči dostávají respirátory, ochranné brýle i kapky do očí,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám