Hlavní obsah

Návrat do škol 12. dubna? Shodla by se opozice i Blatný

– Praha

Nejbližším možným termínem návratu části dětí do škol je pondělí 12. dubna, uvedl v pátek ministr zdravotnictví Jan Blatný (ANO). Datum, o němž ministr mluvil už dříve, zmínili také poslanci, kteří v pátek v usnesení vyzvali vládu, aby otevřela mateřské školy a třídy pro žáky 1. stupně základních škol.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Poslanecká sněmovna ukládá vládě otevření mateřských škol, 1. stupně základních škol a části dalších škol nejpozději od 12.  dubna 2021, a to spolu se zajištěním šetrného testování žáků a učitelů a urychlení dokončení očkování učitelů,” stojí v přijatém usnesení, s nímž přišla koalice SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL).

Pro byli opoziční poslanci a tři nezařazení zákonodárci. Zdrželo se naopak vládní ANO i komunisté, kteří vládu tolerují. Hlasování najdete zde.

Zrušte roušku, když je člověk sám, vyzvali poslanci v usnesení. Chtějí i další uvolnění

Domácí

Také Blatný mluví o 12. dubnu, ale datum nezmiňuje jako nejzazší termín, ale jako nejbližší možný. „Toto je cíl,” řekl už dříve v pátek a večer to zopakoval.

Členové dolní komory v pátek v dalších usneseních vyzvali ministra zdravotnictví také, aby se zrušilo povinné nošení roušek na ulici, když jde člověk sám. Do 6. dubna má podle nich skončit také omezení pohybu mezi okresy.

Usnesení poslanci přilepili k prodloužení nouzového stavu. Ten bude platit nově do 11. dubna. Spolu s tím budou prodloužena i stávající opatření.

Vláda prodloužila tvrdý lockdown, nouzový stav potrvá do 11. dubna

Domácí

Podle Blatného je v opatřeních třeba vytrvat minimálně do konce Velikonoc. Vysoký je totiž stále počet hospitalizovaných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám