Hlavní obsah

Ve čtvrtek v Česku přibylo nejméně případů za týden

Praha

Denní nárůst počtu potvrzených případů nemoci covid-19 způsobované koronavirem byl v Česku ve čtvrtek nejnižší za celý týden. Přibylo 33 nových případů na celkových 8754. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Odběr vzorků na testy. Ilustrační foto

Článek

Mírně stouplo i množství lidí vyléčených z covidu-19, a to o jednoho na 5926. Počet zemřelých nakažených stagnoval na 306. Za středy podle revidovaných údajů ministerstva přibyly asi tři desítky vyléčených a tři zemřelí.

Nárůst počtu případů covidu-19 během týdne značně kolísal. V pondělí přibylo 111 případů, což byl nejvyšší denní přírůstek od 21. dubna. Příčinou bylo podle epidemiologů ohnisko nákazy mezi horníky OKD na Karvinsku.

Velký nárůst případů je z jednoho místa. Epidemiologicky nevýznamné, uklidňuje Maďar

Domácí

V úterý nárůst zpomalil na 61 případů, ale ve středu opět stoupl na 74. Ve středu také vzrostl podíl nových případů covidu-19 na počtu provedených testů z úterních 0,74 procenta na 1,01 procenta. Počty testů za čtvrtek ministerstvo zveřejní až kolem pátečních 09:00.

Vzrostl počet aktuálně nemocných

Od pondělí stále narůstá v Česku množství aktuálně nemocných, které představuje počet potvrzených případů nákazy koronavirem po odečtení vyléčených a zemřelých. Počet aktuálně nemocných předtím asi od poloviny dubna, kdy činil zhruba 4800 lidí, vytrvale klesal. Do neděle 17. května se tak snížil na 2373. V tomto týdnu však postupně opět vzrostl až na dnešních 2522.

Počet nakažených na Karvinsku dále roste

Domácí

Nejvíce dosud potvrzených případů nákazy je v Praze, a to 2016. V hlavním městě je navíc i největší podíl případů nákazy na počet obyvatel. Na 100 000 obyvatel Prahy připadá zhruba 155 evidovaných případů. Naopak v jižních Čechách se podíl drží na přibližně 28 nakažených na 100 000 obyvatel, což je nejméně v Česku.

Švédský sen o kolektivní imunitě se rozplývá

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám