Hlavní obsah

Na Zlínsku budou očkovací centra bez registrace.

Zlín

Ve Zlínském kraji se budou moci lidé očkovat proti covidu-19 i bez registrace. Služba bude od středy k dispozici v PSG aréně ve Zlíně, zdravotním středisku v Luhačovicích na Zlínsku a také v Uherském Hradišti ve společnosti Medical Plus. V tiskové zprávě to dnes ČTK sdělila mluvčí hejtmanství Soňa Ličková.

Foto: Novinky

Na Zlínsku se lidé bez registrace budou moci nově očkovat na třech místech. Ilustrační foto

Článek

Zařízení, kde zájemci dostanou vakcínu bez předchozího objednání, budou využívat vakcíny od firem Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson. „Vakcína Johnson má tu výhodu, že stačí jen jedna dávka. Lidé tedy přijdou a během jednoho dne mohou mít ukončené očkování. U vakcíny od Pfizeru jsou nutné dvě dávky, které se podávají s 21denním odstupem, k očkování touto vakcínou budou zájemci zaregistrovaní na místě," uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO).

Očkovací centrum bez registrace otevřou i v brněnské Olympii a ostravské Karolině

Koronavirus

Očkovat bez registrace se bude v čase od 8:00 do 15:00. „V případě pozdějšího příchodu budou zájemci naočkovaní, ale je nutné počítat s tím, že přednost budou mít registrovaní. Chceme zabránit dlouhým frontám a zajistit, pokud možno, plynulé očkování pro všechny zájemce," doplnil hejtman.

Zlínský kraj hlásí půl milionu očkovaných

Celkový počet podaných vakcín ve Zlínském kraji činil k 18. červenci 502 391, přičemž 229 335 lidí má podle údajů krajského úřadu ukončené očkování. Proti covidu-19 se mohou očkovat lidé od 12 let. U zájemců do 15 let je u očkování nezbytná přítomnost zákonného zástupce.

První dvě místa v České republice, kde se očkuje proti covidu-19 bez registrace, začala fungovat minulý týden v nákupním centru na pražském Chodově a na hlavním nádraží v Praze. Dnes k nim přibylo očkovací místo v pražském obchodním centru Nový Smíchov, ve středu se otevřou další v nákupních centrech v Ostravě a Brně.

Vakcína bez registrace. V obchoďáku se na ni stála fronta

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám