Hlavní obsah

Na návštěvu za seniory do LDN už o 14 dnů dřív

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na návštěvu za babičkami a dědečky do léčeben dlouhodobě nemocných a domovů pro seniory budou moci lidé už 25. května. Je to tak o 14 dnů dříve, než vláda původně plánovala. Na Twitteru to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)

Článek

„Skupina pro uvolňování karantény souhlasila od 25. 5. s obnovením návštěv ve zdrav. a sociálních zařízeních, vč. LDN a domovů pro seniory, za dodržení hygienických opatření. Život se vrací do normálu. Epidemiologická situace je dobrá. Nemůžeme nechat seniory a pacienty samotné,” uvedl ministr Vojtěch.

Potvrdila to i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). V plném rozsahu by pak podle ní sociální služby měly fungovat od 22. června.

Návštěvy v domovech seniorů až v červnu. Letní dětské tábory stále ve hře

Domácí

Vojtěch dodal, že odborníci vzali v potaz i psychologickou pohodu seniorů. Ti jsou bez návštěv svých blízkých už dlouhé měsíce. Nedotklo se jich totiž pouze vyhlášení nouzového stavu v souvislosti s koronavirem, ale i předchozí chřipková epidemie, a někteří tak své příbuzné viděli naposledy například v lednu.

Přehledně: Co se otevře po 11. květnu

Domácí

Původní plán návštěv byl vládou navržen až na 8. června. Vláda ale urychluje veškerá opatření a sociální oblast tak není výjimkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám