Hlavní obsah

Mynářova letenka do Číny vyšla na 150 tisíc, Hrad ji proplatil Tvrdíkově komoře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letenka pro hradního kancléře Vratislava Mynáře, který koncem února letěl v doprovodu prezidentova poradce Martina Nejedlého ubezpečovat čínského vicepremiéra o hlubokém přátelství, přišla na 154 000 korun. Zajistila ji česko-čínská komora, v jejímž čele stojí Jaroslav Tvrdík, Hrad ji podle svého vyjádření následně proplatil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář (vlevo) a poradce prezidenta Martin Nejedlý

Článek

Informaci zveřejnil server Aktuálně.cz, který se odvolává na údaje poskytnuté prezidentskou kanceláří na základě zákona o svobodném přístupu k informacím.

Hrad tvrdí, že částka za letenku, jíž pořídila Smíšená česko čínská komora vzájemné spolupráce, byla následně přefakturována a v polovině března uhrazena prezidentskou kanceláří.

Kancléř Mynář v Pekingu: Schůzka s čínským vicepremiérem na důkaz hlubokého přátelství

Domácí

Mynář se v Číně setkal s jedním z tamních vicepremiérů Chu Čchun-chuem. Tisková agentura Nová Čína tehdy setkání prezentovala jako důkaz „hlubokého přátelství české vlády a lidu”.

Kancléř tehdy Číňany rovněž ocenil za přijatá opatření v boji proti koronaviru.

Karanténa? Ale kdeže. Zemanův poradce Nejedlý po návratu z Číny vyrazil do restaurace

Domácí

Nejedlý s Mynářem kvůli povinné karanténě po návratu přišli o účast na koncertu, které prezident pravidelně pořádá u příležitosti výročí své inaugurace. Nejedlý byl poté nicméně vyfocen v Praze, kterak nedbal karantény.

Reklama

Výběr článků

Načítám