Hlavní obsah

Karanténa? Ale kdeže. Zemanův poradce Nejedlý po návratu z Číny vyrazil do restaurace

Martin Nejedlý, který je poradcem prezidenta Miloše Zemana a minulý týden navštívil spolu s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem Čínu, nerespektuje doporučovanou 14denní karanténu. Podle serveru Aktuálně v neděli navštívil restauraci na Letné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poradce prezidenta Martin Nejedlý

Článek

Nejedlý byl v Číně spolu s kancléřem Mynářem a šéfem fotbalové Slavie Jaroslavem Tvrdíkem. Po návratu měli všichni tři podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka absolvovat testy na koronavirus, které byly negativní.

Pátý případ koronaviru v Česku. Žena přitom měla první test negativní

Koronavirus

Podle serveru nedodržel Nejedlý dobrovolnou karanténu a vyrazil v neděli odpoledne do restaurace, kde jej poznali hosté. Poradce prezidenta na dotaz uvedl, že si návštěvu takového podniku nepamatuje.

Kancléř Mynář v Pekingu: Schůzka s čínským vicepremiérem na důkaz hlubokého přátelství

Domácí

„Nevím, nepamatuji se na to, že bych v takovém podniku byl,” citoval server jeho vyjádření. Hrad odmítl záležitost komentovat.

Lékaři doporučují lidem po návratu z postižených oblastí, mezi něž aktuálně patří Čína, Jižní Korea a sever Itálie, sledovat svůj zdravotní stav a setrvat dva týdny v domácí karanténě a v případě obtíží kontaktovat telefonicky lékaře.

Do Číny vyrazil v neděli speciál s humanitární pomocí, který v pondělí přistál v Pekingu. Na palubě bylo mimo jiné více než 780 000 párů rukavic, 43 000 roušek a respirátorů či 6800 ochranných oděvů.

Reklama

Výběr článků

Načítám