Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí jednala o navýšení minimální mzdy v příštím roce. Tématem byl ale i vývoj kolem pandemie koronaviru. V souvislosti s tím zřejmě ministři jednali i o vyhlášení pracovního volna na příští pondělí.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Kabinet zřejmě jednal o nápadu odborů. Ty navrhují, aby vláda vyhlásila na 16. listopadu, případně i 13. listopadu, pracovní volno. To by pak podle nich mohlo zamezit spolu se státním svátkem a víkendem šíření epidemie. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) označil návrh již v neděli za rozumný.

Vyhlásit 16. listopadu pracovní volno? Rozumný nápad, říká Hamáček k návrhu odborů

Domácí

Tématem schůze byla ale i minimální mzda. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) se podle svých dřívějších vyjádření kloní k růstu z dnešních 14 600 Kč o 900 až 1800 korun, hnutí ANO preferuje nárůst o 400 korun.

Dovoleno. Tedy jen venku. Vlastně zakázáno. „Srozumitelný” vládní web sám neví, co platí

Domácí

Ještě před samotnou tiskovou konferencí informoval ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) na Twitteru, že vláda rozhodla o vyslání 400 vojáků na pomoc nemocnicím přetíženým bojem s epidemií. V České republice totiž stále roste počet hospitalizovaných s koronavirem. Aktuálně je v nemocnicích téměř 8 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám