Hlavní obsah

Lidé se pražili na slunci ve frontách na koupaliště

Denisa Doležalová , Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické počasí vylákalo o víkendu lidi na koupaliště. V Ostravě stáli ve frontě i dvě hodiny, aby se na ně dostalo. Obrovský nápor zaznamenalo přírodní koupaliště v Porubě, které je největší ve střední Evropě, ale také Vodní areál Jih v nejlidnatější části Ostravy. I v pondělí meteorologové čekají tropické teploty.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

O víkendu byl o koupání ve Vodním areálu Jih v Ostravě obrovský zájem.

Článek

„No, co se dá dělat, musíme vydržet. Slíbili jsme to dětem. Už tu stojíme přes hodinu, byli tu i hasiči a ochlazovali lidi, aby v tom vedru na slunku v té frontě neomdleli,“ popisoval pětatřicetiletý Zdeněk Popelka z Ostravy, který do Poruby dorazil s manželkou a dvěma dětmi.

Už tu stojíme přes hodinu, byli tu i hasiči a ochlazovali lidi, aby v tom vedru neomdleli
Zdeněk Popelka

„Snad se tam do hodiny dostaneme. Asi je tu tolik lidí, protože vstup je tady bez omezení, je to přírodní koupaliště,“ dodal Popelka.

Dlouhá fronta byla v sobotu dopoledne také u vstupu na koupaliště v Ostravě-Jihu, kde na rozdíl od porubského bazénu mohli zaplnit jen polovinu své kapacity.

Nasnídat a vyrazit

„Znáte to, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Posnídali jsme a hned jsme vyrazili. Věřím, že se na nás dostane. Snad se ta fronta bude posouvat rychle. Brzdí to ukazování testů u pokladny,“ zkonstatoval Jiří Pavlík z ostravského Zábřehu.

V Česku opět padaly teplotní rekordy

Domácí

Podle Lenky Papajové, mluvčí společnosti Sareza, která se o ostravské koupaliště stará, se vše podařilo nakonec zajistit bez větších problémů.

„Na přírodním koupališti v Ostravě-Porubě bylo přibližně kolem šesti tisíc lidí. Neplatí zde žádná nařízení ministerstva zdravotnictví proti šíření covidu-19, takže je o tuto lokalitu velký zájem. Do Vodního světa Jih zatím můžeme pustit jen 2500 lidí a musí se u pokladny prokázat testem či očkováním,“ shrnula Papajová.

Velký zájem lidí o víkendu zaznamenaly i další koupaliště v Moravskoslezském kraji. Někde, jako například na Olešné, museli dokonce dočasně pozastavit vstup zájemců. Lidé tak museli počkat, až se nařízená kapacita zase uvolní.

I v pondělí meteorologové čekají tropické teploty. Výstraha před nimi platí zejména pro východní polovinu území až do večera. Bude až 31 stupňů.

Astronomické léto začíná slunovratem

Historie

Reklama

Výběr článků

Načítám