Hlavní obsah

Kynšperk nakoupil pro seniory respirátory

Právo, ČTK, Rudolf Voleman
Kynšperk

Město Kynšperk nad Ohří na Sokolovsku nakoupilo pro místní seniory respirátory, nespoléhá jen na státní pomoc. Respirátory chce lidem nad 70 let doručit na začátku příštího týdne. Jde o 626 obyvatel města. Kvůli šíření koronaviru je okres Sokolov, stejně jako okres Cheb, uzavřen. Lidé by z nich, pokud možno, neměli vyjíždět ani do nich jezdit.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kynšperský starosta Tomáš Svoboda ukazuje nakoupený respirátor.

Článek

„My jsme se k tomu rozhodli už ve středu na jednání městského krizového štábu, tedy ještě před tím, než bylo vyhlášeno vládní opatření. Pro nás je prioritou postarat se o naše seniory. Navíc máme ve městě zavřenou kvůli covidu lékárnu a čekali jsme, že respirátory půjdou těžko sehnat. Nyní, když lidé nemohou ani do sousedního okresu Cheb, by hlavně senioři měli malou šanci si je koupit,“ starosta Kynšperku Tomáš Svoboda (ČSSD).

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kynšperk nad Ohří na Sokolovsku nakoupil svým seniorům respirátory.

Přes tři tisíce respirátorů FFP2 už do města dorazilo a o víkendu je pracovníci úřadu zabalí. V pondělí je začnou roznášet podle jmenného seznamu do schránek seniorům, přičemž každý obdrží pět kusů.

Celkově za respirátory pro seniory město zaplatilo asi šedesát tisíc korun z rezervy na mimořádné situace. Do obcí uzavřených okresů Cheb a Sokolov by měly o víkendu dorazit i roušky, které poskytl stát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám