Hlavní obsah

Koronavirus ve Frýdku-Místku zasáhl i firmu, která šila roušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Moravskoslezském kraji přibylo 77 potvrzených případů nákazy koronavirem. Celkem se v kraji nakazilo 3452 osob. S odkazem na údaje Centrálního řídícího týmu Covid-19 (CŘT) to ve středu oznámil hejtman Ivo Vondrák (ANO), podle něhož nárůst souvisí s rozšířením covid-19 v jedné z firem. V celé republice v úterý přibylo 119 potvrzených případů nákazy.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle Vondráka za nárůstem stojí i rozšíření nákazy v jedné ze soukromých firem ve Frýdku-Místku.

Podle informací ČTK se jedná o společnost DEVA, která vyrábí ochranné a zásahové oděvy a v březnu šila roušky z nanotextilie i přímo pro město Frýdek-Místek.

Jednatel společnosti Leonard Varga řekl, že zaměstnanci už se testují. „Testuje se a uvidíme,” uvedl Varga. Zatím nedokázal říct, v jakém rozsahu firmu zasáhla a nakolik případně ovlivní její provoz. „Momentálně to řešíme, opravdu ani nemám čas o tom mluvit, tady je situace špatná,” řekl Varga.

Situace je klidná. Přibrzděte a nechte to na odbornících, vzkázal Vojtěch politikům

Domácí

Podle Petra Kopřivíka z Krajské hygienické stanice by mělo být otestováno zhruba sedm desítek lidí. Není podle něj vyloučeno, že se mohlo jednat o další ohnisko.

V okrese Frýdek-Místek přibylo 23 a v Karviné 36 nových případů.

Jedním z ohnisek koronaviru v regionu je těžební společnost OKD, kde bylo opakovaně prováděno plošné testování zaměstnanců. Na Karvinsku se v souvislosti s šířením nákazy uvažovalo i o karanténních opatřeních.

Reklama

Výběr článků

Načítám