Hlavní obsah

Já komunikuji jasně, nejsem ministr zdravotnictví, řekl Babiš

Novinky, alt

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek večer přiznal, že komunikace vlády ohledně pravidel pro nošení roušek není ideální. Řekl to v rozhovoru pro Českou televizi. Současně řekl, že pravidla se do začátku jejich platnosti, tedy do 1. září, už zřejmě nezmění. I když o nich bude expertní tým ještě jednou jednat 28. srpna, tedy těsně před začátkem školního roku.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Komunikace není ideální, je potřeba komunikovat jasně a zřetelně. Já to dělám, já nejsem ministr zdravotnictví,” řekl ke zmatkům kolem roušek Babiš.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) tento týden informoval o změnách v nošení roušek od 1. září v pondělí, pak avizoval další rozšíření ve středu, aby pak ve čtvrtek uvedl, že velká část z těchto opatření platit nebude.

Zase změna. Roušky nebudou povinné v restauracích, obchodech ani školách

Domácí

Babiš uvedl, že v pondělí se na jednání rady vlády pro zdravotní rizika, jíž předsedá, řešily hlavně školy od 1. září. „Nikdo mě neinformoval, že ve středu přijde návrh, který zavádí roušky ve službách i obchodech,” řekl Babiš.

O rouškách v obchodech se ovšem mluvilo už po pondělním zasedání rady.

Od 1. září se vrací povinné roušky do vnitřních prostor a veřejné dopravy

Domácí

Babiš podle svých slov poté poslouchal názory lidí i odborníků. „Chci se vrátit do normálu, ano, je to změna postoje,” řekl v ČT.

Také řekl, že byl dán základ a každý si má nosit roušku, kde chce. „Nevidím důvod, abychom se vraceli k opatřením, která tu byla za první vlny,” řekl posléze Babiš v TV Nova.

Zastal se zároveň ministra Vojtěcha s tím, že má těžkou pozici v tom, že má kolem sebe tři týmy odborníků a každý z nich mu radí něco jiného.

Přehledně: Kde budou od 1. září povinné roušky (stav k 20. srpnu)

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám