Hlavní obsah

Já komunikuji jasně, nejsem ministr zdravotnictví, řekl Babiš

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek večer přiznal, že komunikace vlády ohledně pravidel pro nošení roušek není ideální. Řekl to v rozhovoru pro Českou televizi. Současně řekl, že pravidla se do začátku jejich platnosti, tedy do 1. září, už zřejmě nezmění. I když o nich bude expertní tým ještě jednou jednat 28. srpna, tedy těsně před začátkem školního roku.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Komunikace není ideální, je potřeba komunikovat jasně a zřetelně. Já to dělám, já nejsem ministr zdravotnictví,” řekl ke zmatkům kolem roušek Babiš.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) tento týden informoval o změnách v nošení roušek od 1. září v pondělí, pak avizoval další rozšíření ve středu, aby pak ve čtvrtek uvedl, že velká část z těchto opatření platit nebude.

Zase změna. Roušky nebudou povinné v restauracích, obchodech ani školách

Domácí

Babiš uvedl, že v pondělí se na jednání rady vlády pro zdravotní rizika, jíž předsedá, řešily hlavně školy od 1. září. „Nikdo mě neinformoval, že ve středu přijde návrh, který zavádí roušky ve službách i obchodech,” řekl Babiš.

O rouškách v obchodech se ovšem mluvilo už po pondělním zasedání rady.

Od 1. září se vrací povinné roušky do vnitřních prostor a veřejné dopravy

Domácí

Babiš podle svých slov poté poslouchal názory lidí i odborníků. „Chci se vrátit do normálu, ano, je to změna postoje,” řekl v ČT.

Také řekl, že byl dán základ a každý si má nosit roušku, kde chce. „Nevidím důvod, abychom se vraceli k opatřením, která tu byla za první vlny,” řekl posléze Babiš v TV Nova.

Zastal se zároveň ministra Vojtěcha s tím, že má těžkou pozici v tom, že má kolem sebe tři týmy odborníků a každý z nich mu radí něco jiného.

Přehledně: Kde budou od 1. září povinné roušky (stav k 20. srpnu)

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám