Hlavní obsah

Kolaps na metru C se v úterý neopakoval

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kolaps dopravy na metru C mezi stanicemi Kačerov a Pražského povstání se v úterý neopakoval. Podle cestujících Dopravní podnik připravil lepší značení, rozdělil koridory pro vstup a výstup a přidal na trasu i více autobusů. I tak ale cestující musí zvlášť v ranní a odpolední špičce počítat s tím, že jim bude cesta trvat i trochu déle.

BEZ KOMENTÁŘE: Stanice Pražského povstání 2. července 2019Video: Novinky

 
Článek

„Zvládli to v pořádku. Za dvě minuty od vstupu do metra jsem jel. Měli připravené lepší značení i koridory a cestující se netlačili. Z Kačerova jelo také více autobusů,” popsal Novinkám situaci během ranní špičky jeden z cestujících.

V pondělí byla situaci tak kritická, že stanice Pražského povstání musela být i krátce uzavřena, jelikož cestujícím z přecpaného peronu hrozil pád do kolejiště.

„Na Pražského povstání je tolik lidí, že metro nemohlo hned dojet do stanice, nebylo by to bezpečné pro cestující ve stanici, metro se tedy muselo na chvíli přibrzdit, aby lidé stanici opustili a metro mohlo zajet do stanice,” popsal pondělní situaci ve stanici po 9. hodině dispečer.

Oproti pondělní kritické situaci tak došlo ke zlepšení, což sliboval i primátor Zdeněk Hřib (Piráti). „První pracovní den výluky je vždy náročný, další dny už budou lepší. Kapacita stanice Pražského povstání holt není koncipována jako přestupní, takže výstupy z metra nezvládaly nápor cestujících,” reagoval na pondělní kolaps dopravy v metru C Hřib.

Metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov nejede kvůli výměně pražců od soboty a mimo provoz bude do soboty 6. července. Místo metra jezdí autobusy XC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám