Hlavní obsah

Klaus: Negativními výkřiky na náměstích svět běžet nemůže

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Jenom křikem na náměstích a negativními články v médiích svět běžet nemůže a je třeba vnímat hlavně ty pozitivní věci. S takovým poselstvím dorazil prezident Václav Klaus do městečka Odry, kde ve středu zahájil oficiální třídenní návštěvu Moravskoslezského kraje.

Václav Klaus - naše země vzkvétáVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Na Masarykově náměstí v Odrách čekaly prezidenta a jeho ženu Livii asi dvě stovky lidí. Prezident během svého krátkého vystoupení na náměstí ocenil hospodaření města, které odborníci nedávno označili za nejvhodnější místo pro byznys v Moravskoslezském kraji.

Foto: Aleš Honus, Právo

Prezident Václav Klaus na návštěvě Oder.

„Těším se z takových návštěv a doufám, že tady uslyšíme něco pozitivního, protože jenom těmi negativními výkřiky, které se objevují na Václavském náměstí a v některých našich médiích, svět běžet nemůže a takový prostě není,“ řekl prezident Klaus.

Prezident Václav Klaus v BílovciVideo: Aleš Honus, Právo

Jeho žena ho doplnila, že právě proto s manželem tak ráda jezdí na návštěvy do krajů, kde vidí spoustu usměvavých tváří.

O hodinu a půl později pak v nedalekém Bílovci, kde se na náměstí sešly asi tři stovky lidí, Václav Klaus odsoudil "totální negativismus", který se v České republice šíří. "Každý vidí jenom to negativní a špatné. My ale víme moc dobře, že tomu tak není, vždy se o tom znovu a znovu přesvědčujeme při těchto cestách. Ta města prokoukla výrazně za těch dvacet let," dodal Klaus v Bílovci.

Potřebujeme vládu, která se nehašteří

Prezident se vyjádřil také k současné situaci kolem vládní krize "Jako prezident republiky si nemohu přát, aby padaly vlády. Doufám, že nějaké řešení v následujících hodinách nalezeno bude a že ta vláda bude fungovat. My potřebujeme, aby vláda vládla a ne aby se hašteřila mezi sebou," řekl Klaus.

Třídenní prezidentská návštěva Moravskoslezského kraje potrvá až do pátku. Ve čtvrtek se hlava státu zúčastní například vojenské přehlídky u příležitosti oslav výročí Ostravsko-opavské operace a konce druhé světové války v Hrabyni. Na programu bude dále návštěva několika měst a obcí v okrese Bruntál, kde Klaus stejně jako ve středu pozdraví občany na náměstích.

V pátek se pak prezident setká s vedením krajského úřadu, bude diskutovat se studenty Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě-Porubě a zavítá také do sanatoria v Klimkovicích.

„Pan prezident projevil zájem navštívit zejména menší města a obce, kde doposud nikdy nebyl,“ vysvětlila mluvčí krajského úřadu Šárka Vlčková s tím, že o některé cíle požádala přímo prezidentská kancelář, některá místa prezidentovi doporučil hejtman Jaroslav Palas, jenž hlavu státu během návštěvy doprovází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám