Hlavní obsah

Kandidáty na policejního prezidenta probere ministr s poslanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní prezident Jiří Kolář, který kvůli útěku Radovana Krejčíře na svou funkci ve středu rezignoval, skončí k 15. srpnu. Do té doby musí být znám jeho nástupce. Ministr vnitra František Bublan v pátečním rozhovoru pro BBC uvedl, že již má několik kandidátů, které v úterý předloží poslancům branně-bezpečnostního výboru Sněmovny.

Článek

Podle BBC je vážným kandidátem na post policejního prezidenta Jan Beroun, který nyní vede operativu na Úřadu pro zahraniční styky a informace. Tedy úřadu, který Bublan před svým nástupem do vlády vedl. Ministr informaci BBC nechtěl komentovat s tím, že je to předčasné.

Ve středu Bublan v Radiožurnálu uvedl, že bude potřebovat ke jmenování nového šéfa policie politickou podporu. Tu si chce zajistit vystoupením na branně-bezpečnostním výboru Sněmovny. Pro ODS by však působnost některého z kandidátů v tajných službách byla překážkou. Ministr je opačného názoru. "Neměl by to být problém" uvedl v BBC.

Bublan předpokládá, že nový policejní prezident si přivede svůj tým lidí. Tím podle něj bude vyřešena i Kolářova žádost o odvolání náměstka pro trestní řízení Jaroslava Macháněho. "Přijde jiná krev, jiná generace, která třeba nebude s panem Macháněm počítet," řekl Bublan.

Reklama

Související témata:

Související články

Ministr Bublan o odvolání Koláře neuvažuje

Ministr vnitra František Bublan v současnosti neuvažuje o odvolání policejního prezidenta Jiřího Koláře kvůli útěku podnikatele Radovana Krejčíře. Potrestá...

Kolář: Neodcházím kvůli Krejčířovi

Policejní prezident Jiří Kolář ve středu prohlásil, že neodchází z funkce jen kvůli útěku podezřelého podnikatele Radovana Krejčíře, ale kvůli různým mediálním...

Výběr článků

Načítám