Hlavní obsah

Kolář: Neodcházím kvůli Krejčířovi

PRAHA

Policejní prezident Jiří Kolář ve středu prohlásil, že neodchází z funkce jen kvůli útěku podezřelého podnikatele Radovana Krejčíře, ale kvůli různým mediálním výkřikům a výpadům proti němu. Také naznačil, že poslední kapkou byla slova premiéra Jiřího Paroubka, který mu rezignaci doporučil. Rezignaci nabídl ministru vnitra také Kolářův náměstek pro trestní řízení Jaroslav Macháně. Ministr ji však podle něj nepřijal.

Článek

Kolař se nezúčastnil tiskové konference, na které ministr vnitra František Bublan jeho rezignaci novinářům oznámil. S novináři se pak Kolář setkal později na mimořádné tiskové konferenci na policejním prezídiu.

Mimo jiné uvedl, že ministr by musel mít "sklad policejních prezidentů", kdyby měli odstupovat kvůli každému útěku zatčeného. Ročně utíkají desítky lidí. I v dalších výrocích se Kolář snažil mírně snižovat význam Krejčířova útěku a naopak uvedl, že "jinak to byla zdařilá akce a policie zachránila 5 miliard korun."

Na otázku, kdo by měl být novým policejním prezidentem, nechtěl přímo odpovědět. "To je věcí ministra, nemám žádný tip," řekl Kolář Novinkám.

Rezignaci nabídl i Macháně

Rezignaci kvůli skandálnímu útěku zatčeného podnikatele Radovana Krejčíře nabídl ministru vnitra také náměstek policejního prezidenta pro trestní řízení Jaroslav Macháně. Ministr František Bublan ji však podle něj nepřijal. "Řekl, že to není aktuální, abych to nedělal," řekl dnes ČTK Macháně.

Policejní prezident Jiří Kolář, jehož rezignaci dnes ministr vnitra přijal, v rozhovoru pro BBC uvedl, že Macháněho ke zvážení rezignace vyzval. "Nedovedu si představit, že by úsek trestního řízení zůstal nedotčen, to je prostě nepřijatelné," prohlásil Kolář v rádiu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám