Hlavní obsah

Jak to bude ve školách příští týden? Pojedou podle 4. stupně

Aktualizováno

Bez ohledu na to, zda vláda od příštího týdne rozhodne o přesunu země či některých krajů do třetího stupně protiepidemického systému (PES), budou školy od pondělí fungovat podle doposud platného stupně 4. V pátek to oznámila mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová s tím, že na případnou změnu by měly mít školy zhruba týden.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Ať se na vládě (v neděli) stane cokoli, tak ministerstvo školství dá školám včas vědět změny," řekla Lednová. Podle ní nehrozí, že by školy měly začít od pondělí fungovat podle třetího stupně rizika nákazy. Úřad podle ní hodlá školy o případných dalších změnách informovat se zhruba týdenním předstihem, jako to dělal dosud.

Pravděpodobnost zmírnění přijatých protiepidemických opatření od pondělí 30. listopadu popsal ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ve čtvrtek večer jako padesát na padesát. Ministři o tom budou rozhodovat v neděli. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek uvedl, že situace stále není dobrá a rozvolňovat se musí s rozmyslem.

Celostátní opatření se podle protiepidemického systému PES tento týden v pondělí zmírnila z nejvyššího pátého stupně na čtvrtý.

Otevřou se jen některé kraje? V neděli může být zase všechno jinak

Domácí

Ve školách, které v první polovině října přešly na výuku na dálku, se ale opatření rozvolňují pomaleji. Běžnou výuku mají prvňáci, druháci a speciální školy. Od středy se mohly vrátit závěrečné ročníky a praktická výuka do středních škol. Až v pondělí se obnoví prezenční výuka pro třetí až páté třídy a deváťáky. Zbytek druhého stupně se bude střídat v distanční a prezenční výuce.

Maturanti se vracejí do škol. Radost kazí nesmyslná nařízení

Domácí

Přesun do třetího stupně rizika nákazy by pro základní školy zásadní změny neznamenal, ale do středních by se měl vrátit zbytek středoškoláků na střídavou výuku.

Reklama

Výběr článků

Načítám