Hlavní obsah

Hamáček: Situace není dobrá, může dojít k zahlcení nemocnic

Novinky, Klára Beranová
Aktualizováno

Pokud by vláda nepřistoupila v pátek k dalším opatřením proti koronaviru, hrozilo by zahlcení nemocničních kapacit. Hospitalizovaných je aktuálně kolem 1500 pacientů, z nichž přes dvacet procent je ve vážném stavu. Po jednání Ústředního krizového štábu to sdělil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Ten také vyloučil, že by v pátek došlo k úplnému lockdownu jako na jaře.

TK po jednání krizového štábu Video: Novinky

 
Článek

„Chci jasně říci, že situace není dobrá. Včerejší číslo je obrovské a stále roste. Hospitalizovaných máme asi 1500 pacientů a přes 20 procent z nich je ve vážném stavu,“ sdělil ve středu Hamáček.

Dodržujte opatření, jinak přitvrdíme, hrozí Prymula

Domácí

Přes současná opatření tak křivka nakažených stále roste. „To bude vytvářet tlak na lůžkové kapacity. Lůžka jsou sice stále volná, nicméně se zaplňují s tím, jak stoupá počet případů. Pokud by vláda nepřistoupila k dalším opatřením, hrozilo by jejich zahlcení,“ dodal.

V péči doktorů pak končí podle šéfa sociálních demokratů čtyři procenta z nakažených koronavirem.

Lockdown nebude

Opatření, která bude vláda zřejmě řešit v pátek, odmítl komentovat. „Připraví je ministerstvo zdravotnictví a schválí je vláda. Můžu ale vyloučit úplný lockdown,“ přiblížil.

Prymula: V pátek přijdou zásadnější opatření

Domácí

V České republice přibylo za úterý rekordních 4457 případů nákazy a situaci nekontrolovaného růstu je potřeba zvrátit, aby nedošlo k zahlcení zdravotnického systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám