Hlavní obsah

Fiala udělil medaili svému mluvčímu

Premiér Petr Fiala (ODS) vyznamenal při udílení medailí Karla Kramáře při příležitosti oslav Dne vítězství také vládního mluvčího Václava Smolku. Za to, že premiéra doprovázel na jeho cestě do Kyjeva.

Foto: Úřad vlády

Premiér Petr Fiala (ODS) ve vlaku při návratu z Kyjeva

Článek

Devětadvacetiletý Smolka to sám oznámil na sociálních sítích. „Před chvílí uděloval premiér Petr Fiala medaile Karla Kramáře za mimořádné nasazení při naplňování zahraniční politiky České republiky. Jednu z nich jsem díky cestě do Kyjeva dostal i já. Jsem hrozně hrdej na to, s jakým šéfem a týmem můžu pracovat,“ napsal Smolka.

Ten je ve funkci mluvčího vlády od doby jejího jmenování. Předtím působil jako mluvčí ODS, pro kterou pracuje od roku 2016.

Fiala ocenil Kramářovou medailí celkem třináct lidí, zveřejnil však jen některá jména s ohledem na jejich bezpečnost. Úřad vlády uvedl, že oceněni byli příslušníci zpravodajských služeb, příslušníci Ochranné služby Policie ČR a zaměstnanci státní správy.

„Vzhledem k tomu, že předseda vlády ocenil především příslušníky bezpečnostních složek, musíme zachovat jejich anonymitu,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

„Z řad státních zaměstnanců, jejichž jména lze zveřejnit, se jedná o poradce pana premiéra Tomáše Pojara a ředitele odboru komunikace Úřadu vlády Václava Smolku, kteří s panem premiérem absolvovali cestu do válečného Kyjeva,“ dodala.

Nejste v tom sami. Fiala a spol. jednali se Zelenským

Válka na Ukrajině

Není obvyklé, že by politici oceňovali vyznamenáním své blízké spolupracovníky. „Tak dlouho si děláme srandu z toho, že Zeman jednou udělí státní vyznamenání Ovčáčkovi, až ho dostane mluvčí Fialovy vlády od svého premiéra,“ glosoval na Twitteru Smolkovo vyznamenání například marketingový expert Josef Bouška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám