Hlavní obsah

Faltýnkův syn požádá o pozastavení členství v ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jiří Faltýnek, syn místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, požádá o pozastavení členství v hnutí na období do konce letošního roku. Faltýnek to napsal v pátek ČTK. Zdůvodnil to tím, že se „chce zkoncentrovat po masivní mediální masáži”. Média například psala o tom, že ho policisté podezřívají z korupce.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Faltýnek na fotografii z roku 2018

Článek

„Požádám o pozastavení do konce tohoto roku. Chci se trochu zkoncentrovat po masivní mediální masáži. Ve svých funkcích ale budu pokračovat,” napsal Faltýnek.

Média například informovala o tom, že ho policisté podezírají z korupce v kauze stamilionových manipulací zakázek.

Faltýnek, který je zastupitelem Brna, byl v minulosti mimo jiné ve vedení městské firmy Teplárny Brno. Podle zdroje Aktuálně.cz, které zprávu původně přineslo, právě Faltýnek mladší z titulu své pozice u tepláren přímo ovlivňoval veřejné zakázky zadávané společností spřízněným firmám.

V brněnském ANO to vře kvůli kontaktům se Švachulou, tři organizace skončily

Domácí

V brněnském ANO to vře. Předsednictvo hnutí ANO už ve čtvrtek zrušilo tři místní organizace, a to v Brně-Židenicích, Černovicích a Starém Lískovci. Podle místopředsedy ANO a bývalého primátora Brna Petra Vokřála organizace dlouhodobě nepostupovaly v souladu s principy hnutí. Podle něj tím hnutí reagovalo na personální propojení některých členů organizací se dvěma policejními vyšetřováními, například s korupční kauzou na radnici Brno-střed, v níž čelí obvinění z manipulace zakázek bývalý politik z ANO Jiří Švachula.

Navíc místopředseda brněnského hnutí ANO Pavel Dvořák ukončil členství v ANO, důvody ale neřekl. Média ho ale v minulosti označovala za blízkého Švachuly.

Státní zástupce v pátek podal obžalobu na Švachulu a dalších 12 osob včetně dvou firem. Státní zástupce uvedl, že výše úplatků, které si skupina podle kriminalistů rozdělila, je dohromady zhruba 47 milionů.

Reklama

Výběr článků

Načítám