Hlavní obsah

Čunek podá trestní oznámení na hejtmana Holiše

ČTK, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) podá trestní oznámení na současného hejtmana Radima Holiše (ANO). Důvodem je Holišovo prohlášení o ceně původně plánované nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích. Čunek to uvedl na svém Facebooku a doplnil, že půjde o trestní oznámení pro pomluvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý hejtman Zlínského kraje a senátor Jiří Čunek

Článek

Řeší to nyní právník, trestní oznámení bude podáno, řekl Čunek. Stavbu nemocnice v minulém volebním období prosazoval a uváděl, že by stála osm miliard korun.

Podle Holiše by to však bylo 15 miliard korun a není reálné, aby kraj měl v příštích deseti letech na výstavbu nemocnice peníze. Současné vedení kraje projekt zastavilo.

Vize nové nemocnice zlomila Čunkovi vaz, rýsuje se koalice bez lidovců

Domácí

Holiš řekl, že si za svými slovy stojí a rád si sdělená fakta obhájí.

"Po minulém vedení nám tady zůstaly skandálně nevýhodná smlouva na pozemky v Malenovicích, zanedbané investice v okresních nemocnicích nebo promrhaná příležitost postavit novou internu v Baťovce (Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně). Obyvatelé našeho kraje musí vědět, že nová nemocnice byl megalomanský projekt bývalého hejtmana Čunka, který by opravdu nestál jen osm miliard, jak říká, ale přišel by na více jak dvojnásobek a kraj by přivedl do obrovských finančních problémů. Rád tato fakta obhájím," uvedl Holiš.

V minulém volebním období krajští zastupitelé schválili stavbu nové krajské nemocnice, kraj pro ni vykoupil pozemky a připravil smlouvu s vítězem veřejné zakázky na projektanta, kterou však Čunek nepodepsal. Nová nemocnice byla hlavním tématem loňských krajských voleb, v odporu proti ní se shodli zástupci nové koalice, kterou kromě ANO tvoří Piráti, ODS a ČSSD.

Současné vedení kraje se rozhodlo využít peníze vyčleněné na stavbu nové nemocnice na jiné stavby v krajských nemocnicích, zejména ve Zlíně, kde se chystá stavba nového centrálního objektu s internou a urgentním příjem s odhadovanými náklady do tří miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám