Hlavní obsah

Co Prymula neřekl: Do obchodů a provozoven maximálně ve dvou

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na čtvrteční tiskové konferenci ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) nezaznělo oznámení důležitého opatření. Vláda omezila vstup do obchodů a provozoven na skupiny maximálně po dvou osobách. Opatření platí už ode dneška, tedy pátku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ministr zdravotnictví Roman Prymula na čtvrteční tiskové konferenci po jednání vlády kvůli novým opatřením proti šíření koronaviru

Článek

Ve čtvrtečním usnesení vlády stojí, že kabinet omezil „svobodu pohybu a pobytu tak, že lze vstupovat do nákupních center, do prodejen a provozoven služeb, s výjimkou provozoven stravovacích služeb, a pobývat v nich nejvýše ve skupinách po 2 osobách a tak, že mezi skupinami je rozestup alespoň 2 metry; toto omezení se nevztahuje na osoby mladší 15 let doprovázející zletilou osobu ze společné domácnosti“.

„U dvojic v obchodních centrech je výjimka pro osoby mladší patnácti let, když doprovází zletilou osobu. To znamená, že s dětmi tam můžete jít, ale jen jako jeden dospělý,“ upřesnil pro Právo mluvčí ministerstva zdravotnictví Jan Brodský, co mají dělat rodiny s dětmi.

Zavřeno od pátku, nebo od pondělí? Vláda v tom nadělala zmatek

Domácí

Ze dne na den

O omezení společného nakupování na nejvýše dvě osoby Prymula na čtvrteční sledované tiskové konferenci nehovořil, ačkoliv začalo platit již následující den. Ohledně nákupních center informoval o tom, že v jejich stravovacích prostorech budou moci u jednoho stolu sedět maximálně dva zákazníci. Platí také zákaz ve stravovacích zařízeních poskytovat bezdrátový internet.

Přehledně: Co všechno se zpřísní

Koronavirus

Prymula ve čtvrtek oznámil balík zpřísněných opatření proti šíření koronaviru, které v posledních dnech nabralo na síle. Mezi dalšími opatřeními, o nichž informoval, je například uzavření restaurací a hospod ve 20:00 a uzavření posiloven a bazénů, která platí už v pátek. Dále uvedl, že od pondělí 12. října na 14 dní vláda zavře divadla a kina, téměř zruší profesionální i amatérské sportování a přitvrdí také omezení pro nemocnice a úřady. Školákům se prodlouží podzimní prázdniny, na druhý stupeň základních škol se vrátí výuka na dálku.

Restaurace budou od zítřka zavírat ve 20 hodin. U stolu jen čtyři lidé

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám