Hlavní obsah

Chodbou se nám valila řeka, líčí žena z Týna nad Vltavou

• Aktualizováno

Rozmary počasí ve středu večer pořádně pocítili i lidé v Týně nad Vltavou na Českobudějovicku. Velká voda tam poničila několik domů.

Povodeň v Týně nad VltavouVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Tady byl strašný déšť a v jeden moment jsme měli vodu až po parapety u oken a chodbou se valila řeka,“ popsala Právu bouřku Věra Mašková, která bydlí v ulici Československých legií.

Zmínila, že podobně během krátké doby dopadly i další domy v ulici. „Většinou tu máme problémy s kanály, a i tentokrát nestíhaly. Teď jsou u nás hasiči a čerpají vodu,“ vyprávěla majitelka vytopeného domu.

Foto: Aktu.cz

Zaplavená silnice v Týně nad Vltavou

Doplnila, že průtrž mračen způsobila škody i na místním náměstí. „Voda se tam valila prý i přes zábradlí a jsou tam vymleté dlažební kostky. Tentokrát budeme napravovat škody dlouho,“ dodala Mašková.

Jihočeští hasiči uvedli, že ve středu kvůli bouřce pomáhali nejen u vytopených rodinných domů, ale zasahovali třeba také v herně nebo v kulturním domě.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Rozházené dlažební kostky na náměstí v Týně nad Vltavou

Meteorologové varovali před rizikem vzestupu hladin v souvislosti s bouřkami a silnými lijáky. Jižní Čechy patří mezi nejohroženější regiony.

Foto: Aktu.cz

Povodně na Českobudějovicku

Zaplavené ulice, vytopené domy. Extrémní bouřky udeřily

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám