Hlavní obsah

Černochová podepsala memorandum na vojenské logistické centrum v Mošnově

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) ve čtvrtek slavnostně podepsali memorandum k plánované výstavbě armádního logistického centra v ostravském Mošnově. Sloužit by mělo i pro civilní účely.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS)

Článek

„Je to pro nás velmi důležité. Projekt armádního logistického centra v Mošnově pomůže všem, pomůže armádě, posílí ekonomiku. Propojí leteckou, silniční a železniční dopravu na jednom místě,” řekla před podpisem memoranda v Poslanecké sněmovny ministryně Černochová.

Armádní tendr na BVP za 52 miliard končí nezdarem

Domácí

Logistické centrum bude podle ní univerzální, sloužit bude jak armádě, tak pro civilní účely. Do vybudovaného centra by se v budoucnu měla přesunout také část Praporu nasaditelných sil z Rakovníku, Černochová mluvila o zhruba 300 vojácích.

Na projektu se shodli zástupci vlády i samosprávy. Hejtman kraje Ivo Vondrák si to pochvaluje, jelikož to zvýší prestiž regionu a budou vznikat i nová pracovní místa. Slibuje si také větší zapojení místních firem.

„Buduje se něco unikátního, myslím si, že to bude znamenat novou dimenzi rozvoje celého území,” míní Vondrák. Část infrastruktury se podle něj buduje už nyní.

Cizí vojska v armádním centru v Mošnově nebudou, ujistil premiér

Domácí

Podle Černochové by se mělo začít stavět nejpozdějí do roku 2025 a projekt by měl vyjít na zhruba dvě miliardy korun.

Reklama

Související články

Řehka chce armádu i pro vesmírné války

Českou armádu povede od pátku čtyři roky nový náčelník generálního štábu Karel Řehka (47). Ve čtvrtek na pražském Vítkově převzal funkci a bojový prapor od...

Výběr článků

Načítám