Hlavní obsah

Bývalý hejtman Hašek povede ČSSD v Brně-venkově

Právo, Petr Kozelka
Brno

Bývalého jihomoravského hejtmana Michala Haška zvolili spolustraníci předsedou ČSSD v Brně-venkově. Hašek po zvolení uvedl, že strana by měla usilovat například o covidovou daň pro bohaté.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Hašek

Článek

Hašek po online konferenci Právu řekl, že se současně se svým zvolením vzdal nominace do Sněmovny.

„Chci se věnovat vnitrostranické záchraně ČSSD a také vykonávat mandát krajského zastupitele, který jsem loni na podzim získal díky preferenčním hlasům z jinak nevolitelného osmnáctého místa kandidátky,“ prohlásil.

„Výnosy z daní do fondu budoucnosti“

Druhá největší organizace ČSSD na jižní Moravě na konferenci také nominovala do vedení ČSSD pro nadcházející sjezd do funkce předsedy současného šéfa strany Jana Hamáčka, jako statutárního místopředsedu Romana Onderku a jako místopředsedu Jiřího Běhounka.

Část straníků se bouří kvůli zvolení Haška volebním manažerem

Domácí

Schválila také okresní kandidátku pro volby v čele s lídrem Romanem Onderkou, nynějším poslancem a bývalým brněnským primátorem. Na Haškův návrh konference vyzvala vedení ČSSD, aby důsledně dodržovala levicovou politiku a princip solidarity.

„V daňové oblasti by strana měla přijít s covidovou přirážkou pro bohaté, se zdaněním vývozu kapitálu z ČR či se sektorovým zdaněním bank, IT, telekomunikací či energetiky. Výnosy z těchto daňových změn by se měly soustředit ve fondu budoucnosti, ze kterého by po covidu měly jít investice především do veřejného vzdělávání, zdravotnictví, na bytovou výstavbu či sport,“ dodal Hašek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám