Hlavní obsah

Babiš: Sobotka plácá nesmysly, aby ukázal, že má na křeslo šéfa ČSSD

Novinky, zpe
Praha

Popichování mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) pokračuje i v úterý. Poté, co předseda vlády označil Babišův návrh ohledně elektronické evidence tržeb (EET) za amatérismus, šéf hnutí ANO Novinkám řekl, že Sobotka plácá nesmysly.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš

Článek

„Premiér neustále jede předvolební kampaň, ve které mimo jiné hraje i o své křeslo předsedy strany. A tak plácá nesmysly, jen aby ukázal, že na to má,“ napsal Novinkám Babiš v SMS zprávě.

Reagoval tak na slova předsedy vlády, že Babišův amatérismus spustil kolem elektronické evidence tržeb (EET) lavinu lidové tvořivosti. Babiš pár dní před startem EET navrhl vyjmout z evidence e-shopy a podnikatele vydělávající ročně pod 250 tisíc korun. Od té doby jsou se Sobotkou na nože více než obvykle.

„Já jsem chtěl hlavně těm nejmenším podnikatelům pomoci a od března a června 2018 jim dát možnost zažádat si o sjednání paušální daně. Pokud takovou žádost po důkladném prověření finanční správa schválí a domluví jasnou výši daně, nemusí evidovat. Není to žádná plošná výjimka,“ dodal Babiš.

V úterý přišli s dalším návrhem také lidovci. Ti chtějí z evidence vyjmout farmářské trhy a poplatníky s ročním obratem vyšším než 414 tisíc korun, kteří uplatňují paušál. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Václav Šálek, ČTK

Premiér Bohuslav Sobotka před zasedáním vlády v Brně

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministr financí Andrej Babiš

Foto: Profimedia.cz

Poslanci by měli pozměňovací návrhy k elektronické evidenci řešit ve středu v rámci daňových balíčků. První fáze EET startuje 1. prosince.

Reklama

Související články

Vláda řešila EET, diskuse prý byla živá

Vládní spor kvůli elektronické evidenci tržeb (EET) pokračuje. Ministři na pondělním jednání řešili návrh šéfa státní kasy Andreje Babiše, který chce...

Výběr článků

Načítám