Hlavní obsah

Babiš se odmítl omluvit Pirátům, kteří jej k tomu vyzvali v předžalobní výzvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) se odmítl omluvit Pirátům, kteří jej k tomu minulý týden vyzvali v předžalobní výzvě kvůli výroku, že chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty.

Foto: David W Cerny, Reuters

Andrej Babiš ve Sněmovně při schůzi k nedůvěře vládě

Článek

Na twitteru v sobotu předseda vlády sdílel svůj komentář pro deník Právo s názvem Piráti migranty prostě vítají. Podle opoziční strany jsou jediným Babišovým programem právě Piráti, premiér podle nich mluví o migraci, ale nezvládl koronavirovou pandemii.

„Jak určitě víte, Pirátská strana mě vyzvala k omluvě. Tak to ani náhodou,” uvedl Babiš. „Nemám se zač omlouvat a myslím, že to dobře ví,” dodal. V komentáři pro Právo mimo jiné zopakoval svůj výrok z pléna Sněmovny: „Nechceme sdílet naši zemi”. Piráti podle něj mají „zcela opačný názor”.

V komentáři také Babiš citoval výrok předsedy Pirátů Ivana Bartoše z roku 2009, který podle něj potvrzuje, že „Piráti nemají žádný problém s migranty”. „Chápeme, že pro vás je to sci-fi, ale Piráti a Starostové jsou skutečně přísně demokratickou koalicí a prosazují a budou prosazovat jen to, co mají v programu. Dvanáct let starý úryvek vytržený z kontextu na internetovém fóru na tom fakt nic nemění. Nestydíte se lidi takhle strašit?” reagovali Piráti.

Piráti chtějí po Babišovi okamžitou omluvu za migranty, jinak ho dají k soudu

Domácí

Na svém profilu následně opoziční strana uvedla, že jediným Babišovým programem jsou právě Piráti. „Mluví o migraci, ale nezvládl ani epidemii, která stála tuto zemi 30 tisíc životů a obrovské ekonomické ztráty, z kterých se budeme dostávat roky,” poznamenali Piráti na twitteru s odkazem na koronavirovou pandemii. S covidem-19 dosud v ČR zemřelo 30 224 lidí.

Mluvčí Pirátů Karolína Sadílková na dotaz ČTK uvedla, že vzhledem k tomu, že se Babiš neomluvil, strana v současnosti věc předala právní kanceláři, se kterou prodiskutuje další kroky.

Reklama

Výběr článků

Načítám