Hlavní obsah

Babiš sdílel svědectví lékařky. Kde berete tu drzost, zpražila ho

Novinky, jas

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v neděli rozhodl na svém facebookovém profilu sdílet příspěvek mladé lékařky, která se pozastavila nad pohnutkami některých lidí, kteří odmítají očkování proti covidu-19. Snaha využít lékařčiny půlroční zkušenosti z péče o covidové pacienty k propagaci očkování ale Babišovi nevyšla. Doktorka se proti krokům jeho kabinetu v době vrcholící epidemie ostře ohradila.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO).

Článek

„Z těch příběhů mrazí a já doufám, že už se nikdy nebudou opakovat. Že je už nikdy nezažijeme. A jediná jistota, kterou máme, je očkování,“ komentoval Babiš příspěvek lékařky Martiny Žižlavské publikovaný na Facebooku v polovině července, který sdílel.

Snaha Babišova PR teamu se ale minula účinkem, neboť autorka svědectví se rozhodla příspěvek editovat a osopila se na Babiše, kde bere drzost psát o tom, že ho z popsaných příběhů mrazí. Připomněla mu, jak diletantsky z jejího pohledu postupovala vláda, v jejímž čele stojí.

„Pane premiére Babiši, pamatuju si, jak jste spolu s celou vládou dělali snad všechno pro to, aby se virus mohl šířit, jak se mu zlíbí. Pamatuju si žvásty vaší vlády z té doby, kdy se ještě dalo něco dělat – ale ne, stejně jako řada českých občanů ani vy neposloucháte odborníky. Pamatuju si, že jste nám ve snaze o záchranu lidí moc nepomohli a pak jste se snažili to lepit nesystematickými finančními příspěvky,“ rozhořčila se lékařka.

„Kde berete tu drzost, psát na svůj profil, že vás z toho mrazí. Na to je trochu pozdě,“ uzavřela příspěvek, v němž mimo jiné popsala několik konkrétních příběhů pacientů, z nichž někteří setkání s covidem nepřežili.

Proto nyní nerozumí těm, kteří se cítí bezpečně a očkování odmítají. „Pamatuju si většinu lidí, kteří to peklo covid zápalu plic ustáli. Někteří se mají dávno dobře, někteří se mají doteď špatně. Ale moc nepochybuju o tom, co by si zpětně vybrali – jestli očkování, nebo to, čím prošli. Jenomže oni na výběr tehdy ještě neměli,“ připomněla lékařka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Babiš byl jako první Čech očkován proti nemoci covid-19.

Premiér se jako první nechal naočkovat loni před koncem roku. Hromadné očkování se fakticky rozběhlo až o několik týdnů později. V souvislosti s covidem v ČR zemřelo doposud 30 357 lidí.

Podobně jako nyní Babiš narazila před časem dvojice ministryní Alena Schillerová a Klára Dostálová (obě za ANO), které se chtěly přijet podívat do krkonošské vesnice Mladé Buky na projekt školy, který je financovaný z Evropské unie. Tamní starostka však odmítla dělat ministryním stafáž pro jejich kampaň.

Foťte se před Penamem, děvenky, odpálkovala starostka ministryně

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám