Hlavní obsah

Po kritice vydá Babiš brožuru se svojí fotkou až po volbách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) vydá po kritice opozice bružuru VZP k prevenci rakoviny, na které je jeho fotografie, až po volbách. Po hodinové debatě to prohlásil ve Sněmovně. Odmítl také kritiku opozičních stran, že brožura je kampaň. Řekl, že brožuru vymyslel a je skvělá.

Foto: David W Cerny, Reuters

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Nemám s tím problém, 11. října je super,” zakončil hodinovou debatu s opozičními poslanci

Opozice totiž vydání brožury zkritizovala s tím, že se jedná o předvolební kampaň za státní peníze. Na poslední straně je totiž fotografie právě premiéra Babiše.

VZP za veřejné peníze rozešle lidem brožuru s Babišem

Ekonomika

„Pokud vám záleží na zdraví občanů, nezneužívejte prostředky, které jsou v českém prostředí na propagaci prevence rakoviny, k vlastní agitaci,” vyzval vládu například Pirát Jakub Michálek.

Tuhle brožuru jsem vymyslel já, je to skvělá brožura. Já jsem to odpracoval a má to skvělý design. Není to tak, že si Babiš dělá kampaň, je to můj projekt, kterému jsem věnoval spoustu času, a dal jsem se tak na poslední stranu.
Andrej Babiš, premiér

„Nikdo nemá nic proti tomu, aby vyšla osvětová brožura. Ale proč je tam fotka premiéra? Proč tam není na konci osobní příběh? Nevysvětlíte nikomu tři týdny před volbami, že si děláte z rakoviny neetické volební téma. Žádám vás, ať brožura nevychází,“ prohlásil také šéf lidovců Marian Jurečka.

Babiš: Brožura je skvělá

Premiér kritiku odmítl. „Tuhle brožuru jsem vymyslel já, je to skvělá brožura. Já jsem to odpracoval a má to skvělý design. Není to tak, že si Babiš dělá kampaň, je to můj projekt, kterému jsem věnoval spoustu času, a dal jsem se tak na poslední stranu,“ reagoval.

„Vy říkáte, že to lidem nedáte. Vy jste nic nevymysleli a jenom bouráte. Považuji za nehorázné, že někdo říká, že něco zneužívám. Vy mě nemůžete nachytat na ničem, já se politikou neživím. Pokud, občané, nedostanete tento prospekt, tak můžete poděkovat opozici,“ dodal.

Foto: VZP

Výběr článků

Načítám