Hlavní obsah

Aktuální vývoj epidemie. Tisková konference

Novinky, Klára Beranová, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) představí průběžný vývoj epidemie koronaviru v Česku, ale také aktuální stav kapacity lůžek intenzivní péče či protiepidemiologická opatření. Tiskovou konferenci Novinky nabídly živě.

Záznam: TK ministerstva zdravotnictvíVideo: ČTK

 
Článek

Brífinku se kromě Vojtěcha zúčastní také ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek, předseda České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Vladimír Černý a také vedoucí resortní epidemiologické skupiny Roman Chlíbek.

Na ARO přijímáme už jen pacienty s covidem, píše ředitel uherskohradišťské nemocnice

Domácí

Epidemiologická situace se v posledních týdnech v Česku zhoršuje a počty nových přírůstků v uplynulých dnech trhají rekordy. Ve středu přibylo v Česku 2139 nakažených. Nad tisícovkou se počty pohybovaly, až na nedělní výjimku, i v předchozích dnech.

Přibývá nejen nakažených, ale také obětí, od začátku září zemřelo 58 lidí z řad infikovaných. Tento týden je obětí zatím 17.

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci pak ministr Vojtěch vyhlásil ve středu nová opatření. Od pátečních 18 hodin se nebudou smět konat vnitřní akce na stání pro více než 10 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám