Hlavní obsah

Ministři po krizi zřejmě odpočívají. Na interpelace dorazili jen dva

Novinky, bja

Na pravidelné ústní interpelace ve čtvrtek dorazili do Sněmovny pouze dva ministři, kteří se ale v lavicích příliš dlouho neohřáli. Mezi poctivce se zařadili ministr dopravy Dan Ťok a ministr spravedlnosti Robert Pelikán (oba ANO).

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Poslanecká sněmovna zející prázdnotou. Ilustrační foto

Článek

Když ve 14:30 hod. začaly pravidelné ústní interpelace na předsedu vlády Bohuslava Sobotku (ČSSD), jeho místo stejně jako místa jeho vládních kolegů zela prázdnotou. Když pak poslanci v Sobotkově nepřítomnosti sdělili všechny své interpelace mířené na něj, měli možnost se ptát i ostatních členů vlády, a v tu chvíli dorazili Ťok s Pelikánem.

Na absenci většiny ministrů pak naráželi při svých interpelacích i poslanci. „Až do příchodu pana ministra Ťoka jsem se dmula pýchou, že budu jediný poslanec, kvůli kterému přijde pan ministr do Sněmovny,” zahájila svoji interpelaci na Pelikána poslankyně Gabriela Pecková (TOP 09)

„Jsem sice skutečně jeden z mála přítomných, ale víceméně proto, abych vám řekl, že nejsem ten správný,” odpověděl Peckové Pelikán. Poradil jí, ať se obrátí na ministerstvo vnitra.

Fiala již sdílí seznam absentérů

Pelikán sice záhy jednací sál opustil, ale zůstal v něm Ťok, aby odpověděl na interpelaci Petra Bendla (ODS) k podle něj diskriminačnímu mýtnému v Německu. I on musel tázajícícho se poslance zklamat s tím, že není ten pravý, a proto by měl interpelovat předsedu vlády.

Po pár minutách ale už padla poslední interpelace na ministra financí Ivana Pilného (ANO), na jehož nepřítomnost upozornil s potutelným úsměvem předseda sněmovní schůze Vojtěch Filip (KSČM). Poslanci tak mohli skončit již deset minut před čtvrtou.

Prázdná místa ministrů neunikla ani opozici, jak je patrné z Twitteru předsedy ODS Petr Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám