Hlavní obsah

Pražskou kandidátku ODS povede Černochová, Klaus mladší až na třetím místě

• Aktualizováno
Právo, Jan Martinek

Regionální sněm pražské ODS schválil kandidátku do parlamentních voleb, kterou navrhla regionální rada. Jedničkou kandidátky bude poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová, na druhém místě je předseda pražské ODS Filip Humplík. Školský expert Václav Klaus ml., o kterém se spekulovalo, že by kandidátku mohl vést, je na třetím místě. Kandidátku schválilo 61 hlasů ze 68.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Regionální sněm ODS jednal v Praze. Na snímku jsou členové ODS Pavel Blažek (vlevo) a Václav Klaus mladší.

Článek

Jana Černochová po sněmu řekla, že ODS chce být nadějí pro všechny lidi, kteří chtějí žít ve svobodě. ”Chceme, aby naše země byla bezpečná a prosperovala,“ řekla Černochová.

„Chceme lidem vrátit jejich zemi. Věříme totiž, že bohatství vzniká z práce a ne z vládních dotací a pobídek. Stát má lidem sloužit a ne kontrolovat a řídit jejich životy,“ doplnil Václav Klaus ml.

Ze čtvrtého místa kandiduje poslanec a exprimátor hlavního města Bohuslav Svoboda, na pátém zastupitelka Prahy 1 Jaroslava Janderová a na šestém místě poslanec Marek Benda, kterého v posledních parlamentních volbách v roce 2013 vykroužkovali nahoru jeho příznivci.

Na sedmnáctém místě kandidátky je historik Pavel Žáček, který už jednou za ODS neúspěšně kandidoval do Senátu.

Václavu Klausovi ml., jehož otec exprezident ODS zakládal, podle informací Práva strana dříve nabízela pozici lídra v Ústeckém kraji, což odmítl. Klaus získal deset nominací na pražských oblastních sněmech.

Reklama

Výběr článků

Načítám