Hlavní obsah

Je to mluvení do zdi, prohlásil poslanec při interpelacích. Ministři opět nepřišli

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerská lavice při čtvrtečních odpoledních interpelacích na členy vlády opět zela prázdnotou. Někteří poslanci tak museli své otázky pokládat do prázdna, nebo je radši vůbec nepřednesli.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Ministerská lavice ve čtvrtek odpoledne opět zela prázdnotou. V poslaneckých lavicích to nevypadalo jinak.

Článek

„Ono je to takové mluvení do zdi. To je prostě o ničem, protože tady dneska zase skoro žádný z ministrů není, takže si tu interpelaci nechám na příště,“ prohlásil poslanec Petr Bendl (ODS), jehož otázka mířila na ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou (ČSSD). Ta byla jako většina nepřítomných členů kabinetu omluvena z pracovních důvodů.

„Ani já nechci mluvit k prázdným židlím a prázdným zdem,“ přidal se Zdeněk Soukup (ANO), aniž by přednesl svůj dotaz.

Kromě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) ve Sněmovně seděla pouze ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO), ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), šéf spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) a ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Pan Babiš neustále kritizuje práci poslanců, přitom tady není. Kde je?
Adam Rykala (ČSSD), poslanec

Poslanci se tak nedočkali odpovědí od šéfa resortu zdravotnictví Svatopluka Němečka, ministra vnitra Milana Chovance, ministryně školství Kateřiny Valachové (všichni ČSSD), ministra dopravy Dana Ťoka (ANO), ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL), ministra obrany Martina Stropnického ani od šéfa státní kasy Andreje Babiše (oba ANO).

„Pan Babiš neustále kritizuje práci poslanců, přitom tady není. Kde je? Možná je na kampani. Mrzí mě to, že tady není, počkám si, až bude přítomen,“ prohlásil poslanec Adam Rykala (ČSSD).

Pohrdání Sněmovnou, míní Bendl

Bendl nakonec požádal o stáhnutí jeho interpelací. „To je nehorázné, takové pohrdání Sněmovnou,“ rozčílil se.

Kvůli neúčasti poslanců se však ve čtvrtek dopoledne nekonaly písemné interpelace. Zákonodárců přišlo ráno tak málo, že dolní parlamentní komora nebyla usnášeníschopná. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám