Hlavní obsah

Nečas zaměstnal Nagyovou jako svou asistentku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý premiér a nynější poslanec ODS Petr Nečas zaměstnal svou přítelkyni Janu Nagyovou jako asistentku. S Nagyovou, bývalou vrchní ředitelkou Nečasova kabinetu, v pátek Úřad vlády ukončil pracovní poměr. Nagyová, kterou stíhá policie, odchází dohodou, Úřad vlády jí tak nemusí vyplácet žádné odstupné.

Foto: Reuters

Jana Nagyová na kongresu ODS v Brně v listopadu 2012

Článek

O novém zaměstnání Nagyové informovala Mladá fronta Dnes. Nagyovou policie stíhá ve dvou kauzách. Žalobci tvrdí, že nechala ze soukromých důvodů sledovat Vojenským zpravodajstvím Nečasovu exmanželku Radku a podílela se na údajném podplacení tří poslanců ODS lukrativními posty výměnou za to, že se vzdali mandátu a umožnili tak schválení vládního daňového balíčku. Kauza vedla k pádu Nečasovy vlády.

Nagyová si na úřadu vlády v posledních dvou letech zřejmě přišla až na 998 000 korun ročně, k tomu dostávala statisícové odměny. Za rok 2011 činily 1,22 miliónu. Vyplývá to z přehledu příjmů vedoucích zaměstnanců v letech 2010 až 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám