Hlavní obsah

Peake popřela, že žádá odvolání Mlsny

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr bez portfeje a šéf Legislativní rad vlády Petr Mlsna (nestraník nominovaný za LIDEM) se nemusí obávat, že ho šéfka LIDEM Karolína Peake připraví o křeslo ve vládě. Peake Právu sdělila, že spekulace o tom, že usiluje o Mlsnovo křeslo, jsou scestné.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Petr Mlsna

Článek

„Rozhodně neusiluji o opětovné získání pozice předsedkyně Legislativní rady vlády. Nový předseda, můj bývalý náměstek Petr Mlsna, je kompetentní a schopný legislativec a na návrh LIDEM i ministr. Hodlám se plně věnovat protikorupční legislativě,“ uvedla Peake. „Tento týden jsem předložila novou protikorupční strategii vlády na další dva roky a mám před sebou spoustu práce,“ dodala.

Tím potvrdila, že poté, co byla odvolána z ministerstva obrany, nebude usilovat o jiný ministerský post.

Jak píše čtvrteční Právo, Peake odvolala bez udání důvodů k dnešnímu datu svého náměstka ve vládním výboru pro boj s korupcí Roberta Vacka. Přitom Vacka vloni v listopadu neúspěšně navrhovala jako ministra dopravy. Narazila ale na tuhý odpor premiéra Petra Nečase.

Vackovou nástupkyní se podle ČTK stává dosavadní ředitelka odboru pro koordinaci boje s korupcí na úřadu vlády Eva Kyzourová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám