Hlavní obsah

Plastika prsou ženě vrátila ztracené sebevědomí

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý život snila o větším poprsí, proto když otěhotněla a prsa se jí začala přirozeně zvětšovat, zažívala paní Hanka (34 let) skutečný pocit spokojenosti. Jak sama říká, tehdy byla její ňadra doslova výstavní. Bohužel vlivem zhubnutí po porodu a kojením o svá krásná prsa brzy přišla a společně s nimi i o své krátce získané sebevědomí. Tehdy se rozhodla s tím začít něco dělat.

Foto: archív paní Hanky

Po zvětšení prsou se paní Hance vrátilo sebevědomí.

Článek

Jak ukázaly mnohé průzkumy, jen velmi malé procento žen je spokojeno se svým poprsím. Nejinak tomu bylo u paní Hanky, kterou od raného věku dospělosti trápila menší velikost a dlouhá léta tak toužila po výrazně větších prsou.

Vše se změnilo během těhotenství, kdy se jí prsa přirozeně zvětšila. Tehdy poprvé zažila, jaké to je cítit se spokojeně, sebevědomě a velmi žensky ve svém těle. O to hůř pak ale nesla, když kojením a také poporodním hubnutím o prsa zcela přišla.

Místo věčného trápení se tak rozhodla vyhledat kliniku plastické chirurgie. Zprvu měla ze svého rozhodnutí velké obavy, vše z ní ale spadlo, když poprvé navštívila svého plastického chirurga a probrala s ním všechny možnosti.

Uvažujete o plastice prsou? Mějte na paměti následující rady

Styl

Pro Hanku, maminku dvou dětí, bylo ze všeho nejdůležitější, aby její nová prsa vypadala co nejpřirozeněji.

„Proto jsme zvolili anatomické implantáty ve vhodné velikosti a tvaru, které jsou navíc speciálně upravené proti přetočení a zkracují dobu rekonvalescence. Konkrétně se jednalo o mikropolyuretanové implantáty Polytech DiagonGel o objemu 285cc. Polyuretanový typ implantátu jsem doporučil z mnoha důvodů. Mezi ně patří významně nižší riziko výskytu kapsulární kontraktury, rychlejší návrat do aktivního života a dobrá předvídatelnost dlouhodobě dobrého výsledku,” upozorňuje Petros Christodoulou z kliniky Medicom Clinic.

Foto: Medicom Clinic

Plastický chirurg Petros Christodoulou doporučil paní Hance anatomické implantáty.

O zákroku bylo tedy rozhodnuto: augmentace prsou pomocí implantátů. „Ta je u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu,“ vysvětluje profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Sexuoložka Laura Janáčková: Proč stále řešíme svá prsa

Vztahy a sex

Výsledek stál za to

Přestože plastika prsou není zcela bezbolestný zákrok, přece jen je to zásah do těla, podle Hanky to nebylo nic, co by se nedalo vydržet. Sestřičky jí navíc dávaly léky, aby jí ulevily, kdykoliv to bylo možné. Lépe se Hance udělalo hned druhý den, když jí pan doktor vyndal drény a sundal obvazy.

Prvních 10 dní po operaci jen odpočívala. Velkou oporou jí byl partner, který s ní zůstal doma a pomáhal s dětmi, domácností i péčí o Hanku samotnou. Dokonce ji oblékal a česal.

Jakmile poprvé rozepnula pooperační podprsenku, věděla, že to za to stálo, což jí potvrdil i její přítel, přestože jemu samotnému se Hanka líbila už předtím a sám tedy nebyl důvodem toho, proč Hanka na zvětšení svých prsou šla.

Foto: Medicom Clinic

Paní Hanka před a po zákroku

Z výsledku byla Hanka nadšená. Ještě v době rekonvalescence si utíkala koupit nové spodní prádlo. Pohled na zcela vyplněnou podprsenku byl úžasný. Nemohla se dočkat, až vyjde poprvé ven v plavkách nebo tílku. Hančino ztracené sebevědomí se vrátilo.

„Hodně dbám na svůj vzhled, zdravý životní styl a snažím se udržovat v kondici. Dosud jsem žádné další vylepšení nepotřebovala. Pokud se ale s přibývajícím věkem něco objeví, určitě se tomu nebráním. Ostatním ženám bych chtěla vzkázat, ať nemají strach, a pokud je trápí nějaké nedokonalosti, ať navštíví odborníky a zkusí problém řešit. Ten následný pocit jednoduše za to stojí,” uzavírá s úsměvem Hanka.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Ženské vnady, o které muži nestojí

Zatímco většina žen touží mít krásná velká prsa, aby byly pro muže atraktivní, muži to mají přesně naopak. Růst prsou na jejich vlastním těle u nich vzbuzuje...

Výběr článků

Načítám