Hlavní obsah

Sexuální slovníček aneb co řeší film Hranice lásky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novém filmu Hranice lásky se rozhodnou hlavní hrdinové Hana a Petr v podání Hany Vagnerové a Matyáše Řezníčka prolomit hranice v lásce, vztahu i sexu a netuší, kam až je touha a zvědavost mohou zavést. Jaké základní pojmy by si měli ujasnit?

Foto: MIA

Hranice lásky

Článek

Otevřený vztah

Poté, co Hana sdělí svému partnerovi své touhy a on souhlasí s tím, že by mu nevadilo se stýkat i s jinými sexuálními partnery, vykročí společně do tzv. otevřeného vztahu. To znamená, že se dohodli, že striktní monogamie není pro ně to pravé, a navzájem si dovolili stýkat se a navazovat intimní vztahy s dalšími lidmi.

Uvažujete o otevřeném vztahu? Pak se dopředu připravte i na nepříjemnosti

Vztahy a sex

Swingers party

Hlavními vyznavači tzv. swingování jsou ve filmu Vít v podání Martina Hoffmana a Vanda, kterou si zahrála Eliška Křenková. Jde o vyměňování partnerů, což je primárním účelem těchto akcí. Na swingers party mohou přijít buď páry, či samotné ženy, nikdy však samotní muži a onanie je striktně zakázána.

V pro tyto účely určených místnostech pak mohou mít návštěvníci těchto akcí sexuální styk a často je možné je při aktu samotném pozorovat. Swingers party jsou především určené pro páry, které tak chtějí oživit svůj sexuální život a mít přehled o kontaktech svého protějšku.

Swingers party jako řešení neuspokojivého sexu a stereotypu ve vztahu

Vztahy a sex

Polygamie

Opačným pólem monogamie (značící pouze jednoho partnera) je polygamie, někdy v češtině též označována za mnohomanželství. Polygamie značí manželský svazek více než dvou lidí a ve většině zemí je nezákonná. Mezi častější z typů polygamie patří polygynie, tzv. mnohoženství, která má v mnoha světových kulturách hluboko zakořeněnou tradici.

Existuje též i polyandrie, tzv. mnohomužství, které se objevuje pouze výjimečně, a to především v Tibetu, kdy vícero mužů žije ve svazku s jednou ženou a vychovávají společné potomky.

Když milujete víc lidí najednou

Vztahy a sex

Polyamorie

Polyamorie je jedním z typů nemonogamního soužití, které ve filmu vyznávají Marek s Alžbětou v podání Hynka Čermáka a Lenky Krobotové. Polyamorie je na rozdíl od otevřených vztahů založena nejen na sexuálních vztazích, ale i vztazích romantických.

Vyznavači polyamorie věří, že je možné žít v několika milostných vztazích za souhlasu všech zúčastněných. Mezi nejvýraznější stoupenkyně polyamorie v České republice patří herečka Tereza Těžká (V síti).

Tereza Těžká: Polyamorie je životní styl. Není otevřen nevěře nebo náhodnému sexu

Styl

Jaké hranice si Hana s Petrem nastavili a zda se jim podaří udržet experiment se svobodou v pevných rukou, se můžete přesvědčit ve filmu Hranice lásky, který je v kinech od 3. listopadu pod hlavičkou distribuční společnosti Aerofilms.

Reklama

Související témata:

Související články

Otevřený vztah Čechy příliš neláká

Film Hranice lásky sleduje pár třicátníků, jejichž vztah se začal pohybovat v až příliš zajetých kolejích. Aby jej osvěžili a pokusili se naplnit své tajné...

Výběr článků

Načítám