Hlavní obsah

Zhubněte díky jivu, nejrychlejšímu latinskoamerickému tanci, pod vedením Marka Dědíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jive je nejrychlejší latinskoamerický tanec a u nás patří mezi ty vůbec nejpopulárnější. Může se jednat i o velmi zábavný a příjemný způsob, jak si zlepšit kondičku a zhubnout i nějaké to kilo navíc. Pod vedením tanečního mistra Marka Dědíka a jeho partnerky Terezy Dědík se naučíte základní kroky a hned několik jednoduchých figur.

Naučte se s oblíbeným lektorem tance Markem Dědíkem jiveVideo: Novinky

 
Článek

Jive byl velmi oblíbeným tancem mezi mladými Američany, kteří ve 40. letech minulého století i do tohoto tance implementovali kroky nově vznikajícího rokenrolu.

Jedná se tedy o velmi rychlý, a přitom zábavný tanec, který je charakteristický houpavým pohybem a zvedáním kolen, který se hraje ve 4/4 taktu, přičemž základ tvoří šestidobý krok, kdy dámy začínají pravou nohou vzad a pánové naopak. Jak na to, vám poradí v přiloženém videu oblíbený lektor tance Marek Dědík.

Zatancovat si jive může být i skvělý způsob, jak si zlepšit kondičku, vytvarovat si tělo a zhubnout i přebytečné kilogramy, vždyť za minutu stihnete vytancovat až 44 čtyřčtvrťových taktů!

Naučte se s námi doma sambu, tanec s erotickým nábojem, pod vedením Marka Dědíka

Styl

Za hodinu jivu tak můžete spálit i 1000 kalorií. Pro vaši představu 1000 kcal je přibližně 4200 kilojoulů (kJ), což je zhruba polovina toho, co průměrný člověk sní za celý den.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám