Hlavní obsah

Designérem nové české olympijské kolekce se stal Jan Černý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 11. září odtajnil Český olympijský výbor, kdo navrhne novou kolekci oblečení pro slavnostní defilé při zahájení olympijských her v Paříži. Hlavním návrhářem se stal renomovaný český návrhář Jan Černý.

Foto: Olympijskytym.cz

Jan Černý

Článek

Černého oslovil ke spolupráci Tomáš Houska z Českého olympijského výboru, když se po udílení hudebních cen Anděl potkali v zákulisí.

Jan Černý patří již několik let mezi nejzajímavější mladé designéry na poli české módy. Díky svému originálnímu pohledu na streetwearovou módu se stal jedním z nejvyhledávanějších návrhářů. Jako jeden z mála měl šanci rozvinout svůj talent také v zahraničí na půlroční stáži v pánském ateliéru módního domu Louis Vuitton v Paříži.

Foto: Olympijskytym.cz

Návrhář Jan Černý a předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval

Jeho unisexová móda oslovuje nejen širokou veřejnost, ale i celebrity a známé značky, se kterými v uplynulých letech navázal úspěšné spolupráce. Jan také úzce spolupracuje s DJ Nobodylisten, který skládá už několik sezon hudbu k Janovým přehlídkám.

Slavnostní zahájení Letních olympijských her v Paříži tradičně sleduje několik miliard lidí po celém světě. Jedinečný okamžik, kdy se divákům představují národní týmy, je pokaždé spojen i se sportovním oblečením, které má reprezentovat danou zemi.

Úplně jedinečná věc, říká návrhář

„Máme deset sekund v nejsledovanějším přímém přenosu na světě zaujmout úplně všechny. Pro mě je to obrovská výzva,“ řekl Jan Černý.

Když přemýšlel nad tím, jak úbory pojmout, vycházel z toho, jak doteď návrháři reprezentací přemýšleli. „Někteří vsadili na formálnost, jiné na sportovně laděné oblečení a třetí takovou cestou byly národní kroje. Ale nikdo nepřemýšlel tak, že by tyto světy propojil a dostal se tak mimo kategorie. My jsme to teď všechno rozbili!“ říká Černý.

Jak bude oblečení pro slavnostní zahájení vypadat? „Bude to úplně jedinečná věc. Během rešerše jsem nenašel podobný přístup k navrhování ani v Česku, ani v zahraničí,“ slíbil Jan Černý.

Už na podzim Český olympijský tým a Alpine Pro představí kolekci oblečení pro každodenní nošení během olympijských her na sportovištích i ve volném čase.

„Tu připravuje naše návrhářka Veronika Paulenová a do výběru materiálů, střihů, součástí vybavení i celkové podoby promlouvají jako obvykle samotní sportovci, tak aby jim vše co nejvíce vyhovovalo,“ řekl majitel Alpine Pro Václav Hrbek. Část této kolekce bude dostupná pro fanoušky.

Návrhář Jan Černý si v nové kolekci zahrává s ohněm

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám