Hlavní obsah

Zájemce o válčení lanaří v Rusku i úřady práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhledávat zájemce o účast ve válce na Ukrajině pomáhají v Rusku státní úřady práce. Po­dle portálu Važnyje istorii přinejmenším sedm vojenských oddílů, které tam v poslední době bojovaly, inzeruje volná místa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jen v červnu ruské úřady poptávaly přes státní portál „Rabota Rossii“ přes 22 tisíc vojáků, napsal nezávislý investigativní web založený ruskými novináři. Podle expertů se tak vojenské útvary snaží nahradit armádní ztráty.

„Jedním z nich je 64. motostřelecká brigáda z Chabarovského kraje. Potřebuje 356 lidí,“ napsal web. Podle něj útvar hledá ostřelovače, řidiče, zdravotní instruktory a další specialisty.

Vojenské zdroje novinářům potvrdily, že jde o místa výhradně pro lidi ochotné bojovat na Ukrajině. Kontrakt se podle nich podepisuje pouze za podmínky, že zájemce souhlasí s odjezdem.

Zájem o službu v armádě je od zahájení války na Ukrajině vyšší

Domácí

Nový systém pro zapojení žen do armády chystá Kyjev. Od 1. října začne platit nařízení o povinné registraci na vojenských úřadech představitelek řady profesí včetně zdravotnic, psycholožek či sociálních pracovnic.

Pokud v zemi bude dál platit válečný stav, bude pro přihlášené ženy, tak jako pro muže, platit zákaz výjezdu do zahraničí, upozornil portál televize 5.ua. Podle úřadů však nejde o „povinnou mobilizaci žen“.

Reklama

Výběr článků

Načítám