Hlavní obsah

Všechno vybuchlo, musíme najít nový domov, popsala žena v Aškelonu reportérovi Novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aškelon

Jedním z nejpostiženějších měst současné války v Izraeli je město Aškelon. Náletům čelí od začátku teroristického útoku. Jedna ze střel v pondělí zasáhla i rodinný dům na tamní přímořské promenádě, s jehož majitelkou v místě natáčel zvláštní zpravodaj Novinek Jiří Forman.

Všechno tady vybouchlo, popsala majitelka vybombardovaného domu v AškelonuVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Včera tady spadla bomba. Všechno vybouchlo,“ popsala žena stojící v troskách objektu. V době útoku byl doma její manžel. „Cítil, jak se celá budova třese. Když vyšel ven, uviděl celou tu hrůzu tady,“ dodala s tím, že se následně odešel schovat do krytu.

Foto: Aktu.cz

Všechno tady vybouchlo, popsala majitelka vybombardovaného domu v Aškelonu

V domě nezůstaly dveře ani okna, neteče voda a nejde elektrický proud. Nejdůležitější ale je, že nikdo nebyl zraněn. „Dobrá zpráva je, že jsme naživu. Teď musíme jít na jiné místo, najít jiný domov,“ poznamenala Izraelka.

Foto: Aktu.cz

Dobrá zpráva je, že jsme naživu

Aškelonem, který se nachází jen 11 kilometrů od hranice s Pásmem Gazy, zněly sirény i v průběhu dnešního dopoledne. Lidé se schovávali, kde se dalo, i v obchodech, informoval reportér. Tamní pláže, na kterých se o víkendu vylodili ozbrojenci Hamásu, zejí prázdnotou.

Další následky pondělních útoků v AškelonuVideo: Aktu.cz

Reportér Novinek se u pásma Gazy ocitl uprostřed přestřelky

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám